La Participació Ciutadana
agenda

L’Ajuntament de Sant Just Desvern sempre s'ha caracteritzat per ser pioner en matèria de participació ciutadana. Enguany es compleixen 30 anys de l'aprovació del primer Reglament de Participació Ciutadana, que va ser substituit el 2013 pel reglament vigent actualment.

 

Aquest reglament consti­tueix la norma reguladora de la participació al municipi i defineix, per tant, les regles del joc de la participació dels agents locals en els afers municipals, establint uns criteris comuns, uns mecanismes i una planificació de la participació ciutadana. El nou reglament està adaptat a les necessitats i realitats actuals del mu­nicipi. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana en aquest espai web o a la seu electrònica de l'Ajuntament de Sant Just Desvern.


A banda dels processos participatius que es posen en marxa puntualment, a Sant Just Desvern existeixen 10 consells sectorials de participació. Són els òrgans de participació que canalitzen les iniciatives i inquietuds ciutadanes en temes concrets d’interès per al municipi com ara l’educació, la cultura, l’esport, la salut, els serveis socials, el medi ambient, la cooperació i la solidaritat, les polítiques de gènere, la joventut i altres similars. Aquests consells, formats per persones vinculades a institucions, entitats locals o a títol individual, tenen caràcter consultiu.Consell Escolar Municipal
Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat
Consell Municipal de Cultura
Consell Municipal de les Dones
Consell Municipal d’Esports
Consell Municipal de Joventut
Consell Municipal de Medi ambient i Sostenibilitat
Consell Municipal de Salut
Consell Municipal de Seguretat i Prevenció, Vialitat i Mobilitat
Consell Municipal de Serveis Socials 

Reglament de participació ciutadana
DOC
Consells sectorials de participació de Sant Just Desvern el 09 de abril de 2019
PDF
Reglament de Participació Ciutadana el 09 de gener de 2014

Participació ciutadana
Participa! Ajuntament de Sant Just Desvern, 93 480 48 00