Quin nom t'agrada més per a l’edifici de l’antiga escola Montserrat?
agenda

 

 

L'Ajuntament ha engegat un procés perquè la ciutadania participi activament en la tria del nom que portarà l'edifici de l'antiga Escola Montserrat. La consulta serà vinculant i, per tant, el nom que obtingui el major nombre de vots és amb el que es batejarà aquest equipament del barri Centre.


L’edifici, que actualment s’està rehabilitant, es destinarà a la formació. Inicialment s’hi traslladaran l’Escola de Persones Adultes, el Servei Local de Català, els Tallers de Música i Sant Just Solidari.

Els noms que es posen a votació perquè la ciutadania triï han estat proposats pels col·lectius que hi desenvoluparan l’activitat i pel Centre d'Estudis Santjustencs, el Consell Municipal de les Dones i l’Arxiu Històric Municipal.
Els noms proposats parteixen d'un únic criteri: que les candidatures siguin en femení, ja sigui nom propi o nom comú. Aquest fet dóna resposta a una de les accions previstes en el Pla Municipal de Gènere que vol promoure l’assignació de noms de dones rellevants a carrers, places i edificis públics del municipi.

Ara és el torn de la participació ciutadana. Fins a la Festa Major, tothom que ho vulgui pot votar per la seva preferència a través d'internet (santjust.cat),  els canals 2.0 de Ràdio Desvern i Casal de Joves o emplenant una butlleta que s'ha de dipositar en alguna de les urnes instal·lades a La Bonaigua, El Mil·lenari, Can Ginestar, el Centre Cívic Joan Maragall, el Centre Cívic Salvador Espriu, l'Ateneu o la Casa de la Vila.

__________________________________________

NOMS PROPOSATS

Teresa Pàmies i Bertran
Escriptora (1919-2012). Una de les fundadores de l’Aliança Nacional de la Dona Jove. Va exiliar-se l’any 1939. Nom proposat pel Consell Municipal de les Dones

Carme Pérez i Verdú
Mestra i veïna (1912-2002). Directora de les Escoles Nacionals, impulsora de l’Acadèmia Texas i compromesa amb l’ensenyament de primària i la integració de les famílies immigrades, d’ençà dels anys trenta. Nom proposat pel Consell Municipal de les Dones

La Campana
És el símbol de l’escut del municipi. Denota fortalesa, acció, efecte sonor de reclam i crida a la ciutadania a implicar-se en propostes formatives i d’educació com les que oferirà el nou equipament. Nom propostat pel Centre d’Estudis Santjustencs

Marga Miró i Colea
Filòloga i veïna (1920-2011). Exemple per a les dones que lluiten per la llibertat i la igualtat. L’any 2002 va obtenir un premi dedicat a les dones republicanes que van tenir un paper destacat durant la República espanyola. Nom proposat pel Servei Local de Català

Les Escoles
Des de la seva fundació, l’any 1923, aquest edifici ha estat destinat a la formació i ha acollit diferents escoles: les Escoles de l’Ateneu, el Grup Escolar Municipal, les Escoles Nacionals i l’Escola Montserrat. Nom proposat per l’Arxiu Històric Municipal.

__________________________________________________________________________________________

ESCOLTA ELS ARGUMENTS DELS DIFERENTS COL·LECTIUS A RADIODESVERN.COM:
http://www.santjust.cat/noticies/mostra_noticia.asp?nid=3618&mes=6&any=2012&list=1#.T85NHE377GA.twitter 
__________________________________________________________________________________________

NOTA: EL SISTEMA DE VOTACIÓ A TRAVÉS D'INTERNET NOMÉS ADMET UNA RESPOSTA PER ADREÇA IP
Tots els ordinadors d'una mateixa casa o empresa, normalment comparteixen el mateix número d'IP

Participació ciutadana
Participa! Ajuntament de Sant Just Desvern, 93 480 48 00