BUTLLETÍ
agenda
Butlletí núm. 10 / 18 d'octubre de 2011
31 de març de 2011
Benvolgut/da [NAME], us presentem el butlletí núm. 10 de la Carta del Paisatge del Priorat.

Esperem que sigui del vostre interès.

ImageBUTLLETÍ NÚM. 10   /   18 d'octubre de 2011

Consell Comarcal del Priorat - Plaça de la Quartera, 1 - 43730 Falset - 977830119 - participem@priorat.cat - www.consensus.cat/priorat

 

Image

ACTUALITAT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  

L'hora dels compromisos

El projecte de redacció de la Carta del Paisatge entra ja en la seva recta final tot incorporant els compromisos concrets tant de les entitats de la comarca com de cadascun dels ajuntaments. El que es vol és que el Document definitiu d'acords estigui llest abans de final d'any.

ImageDes del passat mes de setembre es duen a terme trobades amb els alcaldes/ses i regidors/es del Priorat per tal de concretar els seus compromisos i accions amb el paisatge de la comarca.

Alguns municipis, com Bellmunt del Priorat, la Torre de Fontaubella o Gratallops, han presentat a l'equip redactor diferents propostes de projectes que tenen previst realitzar properament, i en els quals l'element central és la preservació i millora del paisatge.

Després d'aquestes trobades amb els ajuntaments i les entitats de la comarca, i un cop recollides les seves propostes, ja només faltarà acabar de completar el Pla de Gestió de la Carta del Paisatge i el Document d'Acords. La previsió és poder presentar aquest últim document a tots els agents participants (institucions, entitats, escoles, ciutadans, empreses...) durant el mes de novembre,  i que tothom en pugui dir la seva abans de donar-lo per tancat definitivament.

Encara és temps de propostes

La idea de la Carta del Paisatge és que s'enriqueixi en tot moment amb noves propostes d'entitats, institucions i particulars. Amb aquesta intenció, en aquests moments, es continuen rebent propostes de les entitats i es recullen en el Pla de Gestió, un document que estarà obert a noves incorporacions, fins i tot, un cop signada la Carta definitivament. Aquests últims dies, per exemple, hem rebut dues noves propostes. La Zona Escolar Rural (ZER) Les Vinyes proposa incorporar el paisatge com a filosofia educativa, treballant la matèria en tots els cursos de manera transversal. També s'ha rebut una proposta del Priorat Centre d'Art, que fa referència a desenvolupar accions culturals i artístiques que convidin a diversificar els punts de vista que tenim sobre el paisatge, mirant de potenciar-ne els seus valors intangibles.

 

DESTACATS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

PARTICIPA!

  • Continua obert el termini per presentar propostes d'accions que la teva empresa, entitat o organisme pot aportar a la Carta del Paisatge. Omple el Formulari de propostes
  • Ets un professional del paisatge? Arquitecte? Paisatgista? Geògraf? La teva opinió com a expert és molt important per a nosaltres. Participa en el Debat d'Experts

 

DESCÀRREGUES

 

AGENDA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

OCTUBRE 2011:

  • Període de recollida de propostes dels agents institucionals: entrevistes amb els ajuntaments.
  • Període de recollida de propostes dels agents socials i econòmics: rebuda de formularis.
  • Preparació de l'esborrany del Document d'Acords.

 

Més informació al web  www.consensus.cat/priorat

Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119