Preguntes i respostes
agenda
escrit el 14 de febrer de 2011

1. Una Carta del paisatge és un document de lleis i normes?

No. Una Carta del paisatge és un document d'accions concretes a favor del paisatge que els agents es comprometen voluntària i públicament a executar d'acord amb la normativa vigent.

 

 

2. Quina és la capacitat de resolució de la Carta dels problemes paisatgístics de la comarca?

La pròpia dels agents. L'aptitud, la disposició o la suficiència dels agents públics i privats són allò que determinen l'abast i els efectes dels compromisos adquirits voluntàriament.

 

 

3. Qui està obligat a signar la Carta del Paisatge del Priorat?

Ningú. La signatura del Document d'Acords és una decisió voluntària i oberta sempre a nous compromisos i noves adhesions.

 

 

4. La missió de la Carta del paisatge és responsabilitzar els ciutadans?

Si. La missió d'aquest instrument legal és la de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de gaudir d'un paisatge de qualitat i de tenir un paper actiu en la seva transformació.

 

 

5. En què pot beneficiar la Carta del paisatge?

En el benestar individual i social. Tots els compromisos adquirits afavoreixen la qualitat de vida de les poblacions i promouen el desenvolupament local sostenible.

 

6. Amb el segon cicle de tallers acaba el projecte?

No, després del segon cicle de tallers queda molta feina i molt important. Serà el moment en que s'haurà de determinar les accions que finalment formaran part de la Carta del Paisatge i, per aconseguir-ho serà necessari fer reunions més privades amb les diferents entitats o col·lectius, per planificar les accions a que es comprometen.

Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119