Debat d'experts
agenda
PROFESSIONALS DEL PAISATGE, QUINA ES LA VOSTRE VISIÓ DELS PAISATGES DEL PRIORAT?    escrit per ALBERT CORTINA el 17 de juny de 2011

Bon dia,

Per iniciar aquest Fòrum d'experts i professionals del paisatge, us animo a expressar la vostre opinió sobre quina visió teniu dels paisatges del Priorat. En aquest debat podem reflexionar sobre les dinàmiques de transformació i evolució que s'estan produint en el paisatge de la comarca, així com quines serien les vostres propostes per garantir la seva proteccio i millorar l'ordenació, projectació i gestió del paisatge del Priorat.

 Albert Cortina

 


 
  • Personalment crec que, en el context de Catalunya i, en general, dels països de l'oest d'Europa, el Priorat és una excepcionalitat fruit d'una geografia i una història molt particulars. Sigui com sigui, avui tenim un territori amb un paisatge - físic, però també humà- aspre i dur, però nítid i amb una personalitat innegable. El paisatge és l'expressió integradora del què avui és el Priorat, i més enllà de la component econòmica que se li reconeix, és una peça fonamental de la seva pròpia existència. Des del punt de vista de Catalunya, la protecció d'aquesta excepcionalitat que és el paisatge prioratí ha d'esdevenir una qüestió de país. En aquest sentit, cal fer tots els esforços per capgirar la mirada dels centres de decisió barcelonins, sempre amb l'esguard cap al nord, i l'actitud sovint indiferent de les metròpolis més properes (Reus-Tarragona).
    escrit per Roger Pascual el 10 de juliol de 2011
Escriure una nova resposta

Nom:


Correu Electrònic:


Resposta

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119