Fòrums
agenda
Millorar el paisatge    escrit per cartapaisatge el 17 de maig de 2011

En el moment del procés en què ens trobem, redactant el pla de gestió del paisatge, és molt important conèixer tots els aspectes del paisatge de la nostra comarca que es poden millorar o protegir. Per això ens interessa que vosaltres, tant si viviu, treballeu o feu turisme al Priorat, ens digueu quines millores paisatgístiques creieu necessàries.

Ja sabem que el Priorat és molt divers i que és difícil fer propostes a nivell comarcal. Així doncs, us animem a que ens parleu d'aquells indrets que més coneixeu:

 • Els carrers del vostre poble, les façanes de les cases o els edificis més emblemàtics.
 • Els camps de conreu, els camins, les granges o els masos del vostre terme municipal.
 • Els boscos i els espais fluvials propers al vostre poble.
 • Etcètera.

Les vostres reflexions seran molt útils per a definir les accions de la Carta del Paisatge i establir pactes entre els agents que signin la Carta.

Moltes gràcies per participar!


 
 • Hola,

  -Penso que caldria regular els disparadors automàtics que s'utilitzen per fer fora les aus (al matí) i senglars (de nit) dels camps de conreu. No pot ser que segons on vas es sentin aquests sorolls de dia i de nit ja que perturba la tranquilitat i l'equilibri del paisatge (i el personal també). Hi han altres mètodes tant o més efectius per evitar l'atac de les aus. Si volem un paisatge equilibrat caldrà contemplar la contaminació acústica de l'entorn i, especialment en aquest cas i en altres casos, penso que és molt ofensiu per veïns i visitants.

  -Cal que es faci complir la llei d'accés motoritzat al medi natural als nostres camins i senders per part de particulars i empreses d'activitats (en aquest cas i en alguns casos podria estudiar-se el donar permisos per accedir a determinats espais com p.ex. els taxis 4x4 als parcs nacionals).

  Gràcies!

  escrit per Josep M. el 21 de maig de 2011
Escriure una nova resposta

Nom:


Correu Electrònic:


Resposta

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119