Fòrums
agenda
Document de bones intensions???    escrit per Ismael el 01 de març de 2011

Estic en les mateixes que el company Vaqué.

Primerament, de bones intensions el món n'es ple, altra cosa és qui les tira endavant, i aquí ja canvien les coses. Nosaltres, a l'igual que vaig comentar a la sessió de Cornudella, som cultura mediterrània, i a diferència de la del Nord d'Europa pensem amb el dia a dia i no pensem amb el demà, a l'igual que sempre fem les coses a mitges, exceptuant excepcions.

Crec que si es fa un document VOLUNTARI d'intensions, "la portem ben clara", atès que hi haurà gent que s'hi adherirà i ho mirarà de fer bé, representant-los un esforç i d'altres que passaran de tot i també en podran gaudir.

NO SENYORES/S, ja n'hi ha prou que una part de la societat visqui a expenses dels altres!!!.

Jo sóc del parer de confeccionar un document de mínimis, amb unes obligacions, unes prohibicions i extendres amb les recomanacions. En aquest document han de donar exemple la totalitat de les administracions, i llavors la gent del territori, sector a sector. Hi ha d'haver una comissió que vetlli pel mateix, de gestió privada, amb certa autoritat, i a la vegada el seguiment de la Carta de Paisatge ha de tenir implícit un valor diferencial respecte de la resta de territoris no adherits; no sé si un segell de qualitat, unes subvencions vinculades al compliment de les obligacions, una publicitat, etc, ... i a la llarga el prestigi d'una marca de qualitat, i tan de bò el projecte PRIORITAT.

Aquestes recomanacions amb el temps s'han d'anar convertint en obligacions, a l'igual que el ventall de prohibicions s'ha d'anar fent més extensiu. Però no passem a l'altre extrem, i ho pretenguem fer tot d'avui per demà, atès que es perdrà pel camí.

Ara bé, reitero les administracions han de donar exemble, la gestió ha d'esser privada i s'han d'aconseguir trets distintius que facilitin l'adhesió a la mateixa.


 
 • Hola a tots.

  He llegit l'aportació de Ismael,i vull dir-hi la meva.

  Opino que el paisatge ,és modifica en funció dels interessos  econòmics, difícilment podrà  seguir unes normes d'obligat compliment o prohibicions, possiblement les recomanacions per minimitzar impactes negatius sigui el més efectiu.

  Qui fa que un cultiu,s'implanti,doncs,a part de les polítiques agràries, i la bona feina dels productors,per oferir un producte de qualitat,la clau la té el CONSUMIDOR ,que escolleix un producte de proximitat,afavorint no sols el paisatge si no també el medi ambient.

  La vinya va "envair" els indrets més impossibles,en un moment que els habitants del territori,la van triar per el preu del vi alterat per la filo·xera i el moment econòmic.

  Aquest any,amb un sentiment difícil d'explicar,he tallat ametllers plantats  per mi, doncs després de dos anys perdent el treball que hi he fet ,ni tan sols regalant les ametlles,les ha aprofitat ningú,si exceptuem els senglars.

  Crec que aportaven un element decoratiu al paisatge,sobretot en aquest moment,però no puc mantenir un element decoratiu,sense compensacions econòmiques. 

  La mateixa Comunitat Europea ja va excloure ,de subvencions, les plantacions no uniformes de fruita seca, no crec que tinguessin en comte cap mena de paisatge,el preu ha fet la resta.

  Pel que fa al nostre terme,si la situació del sector de l'oli no es millora ,la transformació del paisatge ,pot empitjorar de forma dramàtica,per l'abandonament i l'augment del risc d'incendis.

  Espero que treballant plegats ,trobem camins per millorar el paisatge,que forçosament ha de portar aparellada ,una millor qualitat de vida dels residents ,que acollirem amb molt de gust els que vulguin passar per aquí a visitar-nos ,i aprofitar per gaudir dels productes de qualitat que els oferim.

  Salutacions cordials 

   

  escrit per Francesc Prats el 02 de març de 2011
Escriure una nova resposta

Nom:


Correu Electrònic:


Resposta

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119