Fòrums
agenda
FÒRUM: Els objectius de qualitat paisatgística del Priorat    escrit per administrador2 el 14 de febrer de 2011
L'equip redactor ha preparat un llistat d'objectius per a cada subunitat del paisatge. Podeu consultar-los a l'apartat "Els documents de la Carta del Paisatge". Us semblen correctes els 17 objectius generals? Els ampliaríeu o en faríeu una reducció? Si teniu alguna aportació, podeu escriure-la aquí.
 
 • Penso que la redacció dels objectius és poc coherent, tant pel que fa a la tria i homogeneitat dels objectius (hi ha barrejats nivells molt diversos: excessivament genèrics i excessivament concrets), que arribe fins a la contradicció (7/8).

  Pel que fa a la redacció i al llenguatge, tampoc no em semblen ben explicats. El llenguatge massa tècnic en alguns casos dificulta la comprensió de certs sectors de la població i en cap cas no hi ha hagut una "explicació" ni la possibilitat de demanar-la en els tallers presencials que s'han fet fins ara.Ni el temps suficient com perquè cada entita participativa hagi pogut debatre entre els seus associats el objectius plantejats, els que no hi ha, els que poden ser suplerfus, etc.

  També pel que fa al llenguatge, per exemple, alguns dels objectius parlen de "promoure", "potenciar", etc. actuacions que no són pròpies d'una carta de paisatge (ccp 5,6,7,).

   Hi ha objectius que poden ser agrupats i d'altres haurien de ser desglossat en funció de l'àmbit que afecten, tant de sectors com geogràfics (urbanisme, patrimoni rural, etc..

   En conclusió, penso que prèviamanet al tallers hi hauria d'haver hagut una informació més exhaustiva i aclaridora, en un llenguatge més entenedor (i no només penjant documents al web), de la proposta que es volia sotmetre a la consideració de la gent. Això no s'ha fet i la senseció d'"anar per feina" en el mal sentit de l'expressió, plana per alguns dels participants al primer cicle de tallers. Que, per cert, no se sap en què consistirant els altres "cicles" ni quan ni com ni on...

  escrit per roser vernet anguera el 28 de febrer de 2011
 • Com s'ha explicat a la presentació i a tots els tallers, per redactar els objectius s'han tingut en compte moltíssims processos i plans (com l'Agenda 21 del municipi del Montsant, el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona, el Pla de Foment Turístic del Priorat, els propis treballs de la Carta del Paisatge de 2004-2006) però especialment el Catàleg de Paisatge del Camp de Tarragona, aprovat l'any 2010 pel Govern de la Generalitat. Lògicament, la Carta del Paisatge del Priorat, que abasta un àmbit territorial menor al del Catàleg de Paisatge del Camp de Tarragona, ha de ser coherent amb aquest. El Catàleg de Paisatge incorporava nombrosos objectius alguns dels quals són aplicables literalment al Priorat, d'altres de cap de les maneres i d'altres adaptant-se. La feina de l'equip tècnic ha estat avaluar tots els objectius i redactar-ne una proposta ambiciosa i extensa. Sobre aquests és sobre els quals els tallers han pogut avançar en millorar-los, prioritzar-los i sintetitzar-los.

  Sobre el major o menor grau de dificultat en la comprensió, s'ha partit d'un llenguatge tècnic però entenem que en els tallers s'ha arribat a un llenguatge més comprensiu. El que sí és cert és que alguns objectius (com el 7) en el seu redactat semblava que pretenien "fomentar" els parcs eòlics i solars quan el que deia és que s'havia de fomentar la seva ordenació i ubicació en espais poc sensibles. Entès des d'aquesta vessant, no sembla contradir l'objectiu 8.

  En tot cas, als tallers de participació ja s'ha avançat en fer aquests dos objectius molt més aclaridors, i en sintetitzar i fer més coherents la resta d'objectius. Encara que això no significa que estiguin tancats. En els propers tallers, on començarem a parlar ja de línies estratègiques i accions més específiques, possiblement s'anirant modificant també aquests objectius que s'han treballat al primer cicle de taller.

  En breu, anunciarem les dates dels propers tallers i l'objectiu d'aquests, com s'ha dit als tallers, serà començar a aportar idees sobre les accions que s'han de fer per aconseguir els objectius i buscar els compromisos dels agents.

  escrit per cartapaisatge el 03 de març de 2011
Escriure una nova resposta

Nom:


Correu Electrònic:


Resposta

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119