Fòrums
agenda
FÒRUM: La Carta del Paisatge del Priorat i la seva utilitat    escrit per administrador2 el 14 de febrer de 2011
Aquest any 2010 s'ha repres el projecte de redacció de la Carta del Paisatge del Priorat. El proper dia 17 de febrer es realitzarà una jornada informativa oberta a tothom per explicar el projecte i parlar de la seva utilitat. Què us sembla que pot aportar la Carta del Paisatge del Priorat a la comarca?
 
 •  

  La carta del paisatge hauria de ser l'instrument per protegir i posar en valor la principal font de recursos, al meu entendre, del nostre futur: el paisatge.

  Dic hauria perquè hi ha una frase, que es repeteix constantment en tots els documents que llegeixo, i tots els advertiments i preguntes més freqüents: "COMPROMIS VOLUNTARIAMENT ADQUIRIT".

  Si la carta del paisatge no te rang de NORMA URBANISTICA SUPRAMUNICIPAL, consensuada i d'abligat compliment no crec que serveixi de massa cosa.

  Per posar un exemple, algú creu que si el govern de MAdrid hagues dit: "per motius de estalviar enegia ES RECOMANA i ES UN COMPROMIS VOLUNTARIAMENT ADQUIRIT anar a 100 Km/h  per l'autopista" ho compliria algú?

  LA RESPOSTA es clara: NO. Volen posar una llei que limita la velocitat a 100 i el que no compleixi SANCIÓ, i si no la pagues t'embarguen el compte, ja sabeu de que parlo, no?  

  I que consti que no hi estic d'acord amb´aquesta llei, però la he d'acatar, no? Teoricament es per un be comú superior , l'estalvi i la contamincació, encara que vagi en contra dels meus interessos individuals.

  Després de 10 anys de parlar de carta del paisatge, crec que hi hauria d'haber una aposta més ferma. Governar es pendre decisions valentes, encara que no siguin del agrat de tothom.

  Atentament

   

   

  escrit per vaque el 01 de març de 2011
 • La Carta del Paisatge no pot ser normativa, perquè així està definida a la Llei de Paisatge de Catalunya. Es defineix com un instrument de concertació voluntària i, per tant, no té associada normativa ni instruments d'obligat compliment. Una altra cosa fora que dins la Carta del Paisatge, algun dels objectius, estratègies i accions fos convertir en normatiu (via ordenances municipals, pla director comarcal o qualsevol altra eina que l'autonomia municipal i les lleis sectorials (llei d'urbanisme) permeten), en el cas que els agents del territori que hi tenen competència s'hi comprometin. Un exemple és el cas de la Carta del Paisatge de la Vall de Camprodon, en què 6 municipis van acordar fer unes ordenances municipals comunes per regular certs aspectes del paisatge dels seus municipis.
  escrit per cartapaisatge el 03 de març de 2011
Escriure una nova resposta

Nom:


Correu Electrònic:


Resposta

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119