Debat d'experts
agenda

Aquest fòrum està adreçat a tots aquells professionals, relacionats en major o menor mesura amb el paisatge, que vulguin crear diàleg sobre la Carta del Paisatge del Priorat, els seus objectius i compromisos.

Seguiu les següents instruccions per participar al fòrum: 

1) Podeu escriure al fòrum i debatre qualsevol aspecte de la Carta del Paisatge del Priorat. Els vostres comentaris seran publicats i podran ser llegits per qualsevol persona.

2) Presenteu-vos: digueu el vostre nom i la professió.

3) Les aportacions seran revisades per un moderador i després es publicaran.

4) No es publicarà cap aportació que contingui paraules malsonants o que no sigui respectuosa amb les altres persones o comentaris.

5) Seguiu el fil conductor de les converses. Si voleu fer una aportació continuant el tema de debat, contesteu l'últim comentari publicat. Si voleu encetar un nou tema de debat, feu clic a "proposa un nou tema de debat".

 

PROFESSIONALS DEL PAISATGE, QUINA ES LA VOSTRE VISIÓ DELS PAISATGES DEL PRIORAT?    escrit per ALBERT CORTINA el 17 de juny de 2011

Bon dia,

Per iniciar aquest Fòrum d'experts i professionals del paisatge, us animo a expressar la vostre opinió sobre quina visió teniu dels paisatges del Priorat. En aquest debat podem reflexionar sobre les dinàmiques de transformació i evolució que s'estan produint en el paisatge de la comarca, així com quines serien les vostres propostes per garantir la seva proteccio i millorar l'ordenació, projectaci&o...

  • Personalment crec que, en el context de Catalunya i, en general, dels països de l'oest d'Europa, el Priorat és una excepcionalitat fruit d'una geografia i una història molt particulars. Sigui com sigui, avui tenim un territori amb un paisatge - físic, però també humà- aspre i dur, però nítid i amb una personalitat innegable. El paisatge és l'expressió integradora del què avui és el Priorat, i més enllà de la component econòmica que se li reconeix, és una peça fonamental de la seva pròpia existència. Des del punt de vista de Catalunya, la protecció d'aquesta excepcionalitat que és el paisatge prioratí ha d'esdevenir una qüestió de país. En aquest sentit, cal fer tots els esforços per capgirar la mirada dels centres de decisió barcelonins, sempre amb l'esguard cap al nord, i l'actitud sovint indiferent de les metròpolis més properes (Reus-Tarragona).
    escrit per Roger Pascual el 10 de juliol de 2011
Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119