NOTÍCIA
agenda
Es prepara el segon cicle de tallers per a la redacció de la Carta del Paisatge
Imprimir a/e

El Consell Comarcal del Priorat i l'equip redactor de la Carta del Paisatge del Priorat estan preparant un segon cicle de tallers per a la concertació d'objectius de qualitat paisatgística i accions de la Carta.

Després de la bona acollida del primer cicle de tallers i, tenint en compte els aspectes a millorar, s'ha organitzat una segona ronda de tallers de concertació, en aquest cas, dirigits especialment a parlar sobre aquelles possibles accions que permetrien aconseguir els objectius de qualitat paisatgística que els agents del territori van proposar.

Durant el primer cicle de tallers, els 17 objectius inicials, proposats per l'equip tècnic, van ser reformulats i agrupats pels agents del territori. El resultat ha estat un document que conté 10 objectius referents a diversos aspectes del paisatge del Priorat: des dels nuclis urbans, el seu entorn i el patrimoni arquitectònic, les xarxes de comunicacions, fins a les infraestructures i l'activitat agrícola i ramadera. Aquest decàleg es pot consultar a www.consensus.cat/priorat.

Aquests objectius seran el punt de partida del segon cicle de tallers, que pretén arribar a establir quines seran les accions que les entitats i organismes del territori es comprometen a realitzar perquè la comarca del Priorat tingui un paisatge de qualitat. Així doncs, aquelles entitats que hi estiguin interessades podran assistir a una reunió de treball en què es proposaran i debatran quines han de ser les línies d'actuació principals que contingui la Carta del Paisatge. Aquesta reunió es repetirà en tres municipis i es podrà escollir a quin d'aquests es vol assistir. Seran el dilluns 28 de març al Castell del Vi de Falset, el dimarts 29 de març a la Sala de la Societat de Cabacés i el dijous 31 de març a l'ajuntament de Cornudella de Montsant, tots tres a les 19h.

Per acabar la segona ronda de trobades amb els agents, es convocarà una sessió de retorn dirigida a tots aquells que han assistit als tallers, amb l'objectiu de presentar els resultats dels tres tallers anteriors i acabar de consensuar-los. Aquesta sessió es realitzarà el dilluns 4 d'abril, al Castell del Vi de Falset, a les 19h.

 
Participació ciutadana
Consell Comarcal del Priorat Pl. de la Quartera, 1 de Falset, 977830119