BLOC DE L'AJUNTAMENT DELS INFANTS 2016
agenda

L'AJUNTAMENT DELS INFANTS DISSENYARÀ UNA CAMPANYA DE CIVISME A L'ENTORN DE L'ESCOLA

escrit per admin el 18 de març de 2016  

Per resoldres la problemàtica a les entrades i sortides de l'escola, l'Ajuntament dels Infants dissenyarà una campanya de civisme. Aquesta és la conclusió que es va arribar a la segona sessió de treball.

Resum de la sessió de treball

Per aquesta sessió de treball es va convidar al tècnic de mobilitat, el cap de la Policia Local i el Regidor de Mobilitat.

Els 12 representants de l’Ajuntament dels Infants expliquen les problemàtiques que han observat a les entrades i sortides de l’escola. Han portat fotos per il·lustrar-ho i l’escola Àngels Alemany ha fet un vídeo.

Principals problemàtiques a les entrades i sortides de les escoles:

- Els pares i mares s’acumulen a les portes a l’hora de sortir. Als nens els costa veure els seus pares.

- A l’escola Pere Torrent, els camions del Caprabo estacionen malament, sense respectar les senyals.

- A l’escola Immaculada Concepció: Voreres molt estretes al voltant de l’escola i acumulació de cotxes  i camions

- Al Pompeu Fabra: Falten llocs d’aparcament, els cotxes aparquen en triple filera, només hi ha policia quan el semàfor no funciona, falta visibilitat al creuament c/Àngel, la rampa d’entrada a l’escola rellisca, a les entrades a vegades hi ha problemes (bicis, patinets, nens,..).

 

El tècnic de mobilitat es compromet a donar resposta a totes les problemàtiques. En general, comenta que hi ha tres tipus de problemes que tenen a veure amb:

- Civisme (educació vial, mobilitat,...). Caldria fer campanya de civisme.

- Lloret ha crescut i hi ha alguns carrers que no s’han pogut adequar a les necessitats actuals (voreres més amples, carrers més amables,..)

- Coses que s’han fet malament des de l’Ajuntament i que caldria resoldre

Es parla de carrils bici, de camins escolars, de la promoció del transport públic. El tècnic explica que el cotxe va retrocedint i cada vegada hi ha més gent que utilitza altres mitjans per moure’s. De totes maneres els nens expliquen que molts d’ells van amb cotxe perquè viuen a urbanitzacions.

El Cap de la Policia Local explica que els policies que estan a les entrades i sortides de les escoles vetllen per als nens que van sols a l’escola. El policia no està allà per dirigir el trànsit sinó per fer que els nens que van sols a l’escola puguin creuar tranquils.

Tant el Cap de la Policia com el tècnic de mobilitat diuen que és molt important parlar amb les famílies dels problemes que es generen a les entrades i sortides de l’escola.

Finalment veiem que des de l’Ajuntament dels Infants es pot fer una CAMPANYA DE CIVISME PER MILLORAR LES ENTRADES I SORTIDES DE LES ESCOLES. 

Ajuntament dels infants from Àngels Alemany 5è on Vimeo.


Escriu un comentari


Nom:


Correu Electrònic:


Comentari

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Ajuntament de Lloret de Mar Pl de la Vila, 1, 972 36 18 00