Bloc de l'Ajuntament dels Infants 2012
agenda

L'Ajuntament dels Infants té l'encàrrec de dissenyar un itinerari per Lloret

escrit per cvalls el 27 de març de 2012  

L'Ajuntament dels Infants es va reunir el dilluns 26 de març per treballar sobre les propostes relacionades amb les activitats de lleure per a infants i adolescents que van presentar en la primera reunió.

En aquesta trobada, les tècniques de l'Ajuntament van transmetre a l’Ajuntament dels Infants els raonaments que havien fet tècnics i polítics sobre cadascuna de les propostes i finalment van exposar la demanda que els feia l’equip de govern per a treballar durant aquest any:

 • Fer activitats conjuntes entre les diferents escoles de Lloret: Cada any els cursos de 4t de primària de totes les escoles de Lloret fan una trobada ludico-esportiva. Aquesta activitat està organitzada per les escoles. Organitzar activitats conjuntes entre les escoles és dificultós i depèn més de les escoles que de l’Ajuntament. Es pot portar aquesta proposta a les escoles i al consell escolar per si volen fer més activitats conjuntes.
 • Disposar d’un espai similar al Puntet per a nens i nenes menors de 12 anys: L’Ajuntament  no pot construir un equipament per a nens i nenes menors de 12 anys però sí que pot donar més informació sobre les activitats que s’organitzen pels nens i nenes d’aquesta edat. El Puntet és un centre juvenil per a joves a partir de 14 anys.
 • Activitats de lleure per a nens i adolescents a l’estiu: Cada estiu els casals ofereixen activitats de lleure per a infants i adolescents, a més hi ha inflables a la platja. No està previst organitzar més activitats (el pressupost és limitat).
 • Fer cinema al teatre i cinema a la fresca a l’estiu: El Departament d’Educació de l’Ajuntament farà arribar la proposta de fer més cinema i cinema a la fresca al Departament de Cultura.
 • Patis oberts a totes les escoles (sobretot caps de setmana i estiu): El pressupost del departament d’ensenyament de l’Ajuntament cada vegada és més limitat i per això es poden oferir menys activitats i serveis. Obrir els patis de les escoles té un cost elevat ja que s’ha de comptar amb un monitor/a.
 • Reformar l’skatepark: Des de l’ajuntament s’ha exposat aquesta proposta i ara per ara no es plantegen reformar l’skatepark però sí que el volen netejar i mantenir millor.
 • Organitzar activitats populars una vegada al mes (excursions per conèixer l’entorn...): Associacions com Xino Xano organitzen excursions i activitats populars periòdicament.


L’Ajuntament proposa a l’Ajuntament dels Infants dissenyar un recorregut per Lloret, identificant espais, equipaments o llocs que creiem que poden ser d’interès per als nens i nenes i per la ciutadania en general.

 

Es van separar els 14 nens i nenes en dos grups i se’ls va repartir un mapa de Lloret a cadascun d’ells. Se’ls va demanar que apuntessin llocs d’interès de Lloret que creien que haurien d’estar assenyalats en un itinerari. Van dir els següents llocs que els vam separar en diferents àmbits:

 • Equipaments culturals: Ajuntament, Teatre, Museu d’Arqueologia Ibèrica, Museu del Mar, Castell d’en Plaja, Castell de Sant Joan, Ermita de Sant Quirze, Ermita de Santa Cristina, Poblat Ibèric, Cementiri, Sepulcre romà.
 • Equipaments esportius: camp de futbol, pavelló esportiu
 • Platges: Cala Banys, platja de Santa Cristina, Sa Caleta.
 • Jardins i zones verdes: Zona verda del Turó d’en Buc, Sant Pere del Bosc, Jardins de Santa Clotilde, la creu de terme.
 • Monuments: Dona marinera, l’Àngela.
 • Altres: Water World, CAP, plaça de la sardana.


També vam debatre sobre la zona o àmbit on els agradaria fer l’itinerari. Van proposar treballar sobre dos grans àmbits:

 1. Platges i cales
 2. Zones verdes (boscos, parcs o jardins).

Podeu llegir l'informe complert clicant aquí.

 


Escriu un comentari


Nom:


Correu Electrònic:


Comentari

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Ajuntament de Lloret de Mar Pl de la Vila, 1, 972 36 18 00