Bloc de l'Ajuntament dels Infants 2011
agenda

El dilluns 14 de març es va celebrar la segona sessió de l'Ajuntament dels Infants

escrit per cvalls el 16 de març de 2011  
La segona sessió de l'Ajuntament dels Infants es va celebrar el dilluns 14 de març de 15.00 a 16.45 a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Hi van assistir els 13 membres de l'Ajuntament dels Infants: Laura Salomé, Thaimy Bello, Musa Turai, Aitana Vedovell, Leticia Mesquita, Salma Alaniz, Carla Pérez, Laura Guerra, Darío López, Judith Mordoh, Laura Garcia, Paula Calveras i Júlia Juanes.

L'Ajuntament dels Infants es va reunir amb la tècnica de participació ciutadana, la tècnica d'ensenyament, la tècnica del Pla Educatiu d'Entorn i la dinamitzadora del projecte. Se'ls va entregar un esquema de la sessió.

L'objectiu de la sessió era doble:

1.    A partir de les aportacions de l'Ajuntament dels Infants, obtenir un llistat de les festes i tradicions que se celebren a Lloret posant èmfasi en aquelles que impliquen tota la ciutadania, veure qui les organitza i com hi participen o hi podrien participar els infants. 

2.    Conèixer algunes associacions que actuen al municipi, concretament Xino Xano, l'Associació de Pessebristes i l'Obreria de Santa Cristina.

EL DEBAT

Els 13 nens i nenes es van asseure en rotllana i van fer les seves aportacions. Alguns d'ells van exposar el llistat de festes que se celebren a Lloret, van explicar quines activitats es fan i qui les organitza i van començar a fer algunes propostes noves per incorporar a les festes.

  • Les festes. En general tots els infants van coincidir amb les festes locals i amb les d'àmbit estatal o autonòmic que també se celebren a Lloret. Festes que tenen voluntat de ser globals i d'implicar tota la ciutadania. Alguns van posar l'accent en festes o activitats culturals més concretes que se celebren a determinats barris i que només impliquen una part de la ciutadania. En aquest sentit, es va reflexionar sobre les festes comunes per tots els ciutadans de Lloret (La Castanyada, Carnestoltes, Sant Romà, Santa Cristina, Tirada de l'art, Sant Jordi, Sant Joan, Nadal i Diada Nacional de Catalunya) i aquelles específiques per determinats collectius (Migas granadinas, Tres Tombs, Festa Major de les Alegries, entre altres).
  • El cicle de les festes. Es comenta que bona part de les festes i tradicions responen a un cicle de vida (Naixement/hivern, Explosió/primavera, Maduresa/estiu i Mort/tardor) i que aquesta visió cíclica es repeteix en les diferents cultures. En definitiva, hi ha festes comunes a les diferents cultures tot i que prenen noms diferents.
  • El paper de les associacions. Quant a l'organització de les festes, els infants van poder observar que en bona part de les festes, les associacions hi tenen un paper molt important. Això es va poder comprovar amb les xerrades de les associacions Xino Xano, Pessebristes i Obreria de Santa Cristina.
  • La participació dels infants. En referència a la seva participació en les festes, la majoria dels infants participa en el Carnestoltes, la Castanyada o el Nadal. Les altres festes són més desconegudes pels infants i la seva participació és menor. Per exemple una de les representants del CEIP Pompeu Fabra va comentar que els nens i nenes desconeixen bona part de les festes de Lloret ja que molts d'ells provenen d'altres països. Per això es demana que gent de Lloret de tota la vida faci xerrades a les escoles per explicar les tradicions.
  • Les propostes. Moltes de les propostes de l'Ajuntament dels Infants sobre les diferents festes van encaminades en incorporar la visió dels nens i nenes, fent-les més atractives i participatives per als més petits.

 

Per últim, les associacions Xino Xano, Pessebristes i Obreria de Santa Cristina van explicar la seva tasca a l'Ajuntament dels Infants i la seva implicació en les festes i tradicions de Lloret. Van convidar els infants a implicar-se a les festes i a participar en les associacions.

 

Podeu consultar el quadre resum amb totes les aportacions de l'Ajuntament dels Infants en el Banc de Recursos o clicant aquest enllaç.

 


 


Escriu un comentari


Nom:


Correu Electrònic:


Comentari

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Ajuntament de Lloret de Mar Pl de la Vila, 1, 972 36 18 00