Bloc de l'Ajuntament dels Infants 2012
agenda

L'Ajuntament dels Infants presenta diversos recorreguts per Lloret i en consensua un

escrit per cvalls el 23 de abril de 2012  

L’Ajuntament dels Infants es va reunir per tercera vegada a la sala de reunions de l’Antic Sindicat. En aquesta sessió els representants de l’Ajuntament dels Infants havien de presentar un itinerari per la zona de costa o per zones verdes de Lloret. Cada representant va explicar el seu itinerari a partir d'un plànol del municipi. La tècnica de medi ambient, Anna Aulet, va ajudar a l’AI a unificar els itineraris presentats i a dissenyar-ne un.

A continuació s’expliquen a grans trets els recorreguts presentats:

Col•legi Immaculada Concepció

 • 5è A. Ruta artística – monumental. Sortida de la Casa de la Vila – Jardins de Santa Clotilde – Església de Sant Romà – Cementiri – Monument de l’Àngel – Arribada a la Casa de la Vila.
 • 5è B. Itinerari per les platges de Lloret.  De la platja de Santa Cristina a la cala Morisca. Aquest recorregut es pot fer amb vaixell i amb autobús.

CEIP Pompeu Fabra

 • 5è A. Ruta per les ermites. Sortida de l’ermita de Sant Quirze – ermita de les Alegries – Poblat Ibèric – Water World – Arribada a l’ermita de Sant Quirze.
 • 5è B. Ruta per la costa del castell de sa caleta a Cala Banys. Sortida del castell de Sa Caleta – Monument de la Sardana –passeig fins al Museu del Mar – seguir pel passeig fins a la Font de Canaleta – seguir i girar pel carrer de Santa Eulàlia fins a l’església de Sant Romà – Ajuntament – anar pel passeig fins a la Dona Marinera – Arribada a Cala Banys.

CEIP Esteve Carles

 • Ruta de l’escola Esteve Carles als Jardins de Santa Clotilde. Sortida de l’escola Esteve Carles – Cementiri – Platja de Fenals – Castell de Sant Joan – Arribada als Jardins de Santa Clotilde.

CEIP Pere Torrent

 • Ruta per Can Carbó. Sortida de Can Carbó – Puig de Castellet – Sepulcre Romà – Barri dels Pescadors - Arribada a Can Carbó.

CEIP Nou Lloret

 • Ruta pel Barri dels Pescadors. Sortida del monument a la Dona Marinera – castell de Sa Caleta – Plaça de la Sardana – Barri dels Pescadors – Parc de Can Xardó – Arribada al monument a la Dona Marinera.

CEIP Àngels Alemany

 • 5è A. Ruta del castell de Sa Caleta a l’ermita de Santa Cristina. Sortida del castell de Sa Caleta – pujar pel camí del castell, passar pel passeig M. Bernat fins arribar al monument a la Dona Marinera – pujar per Cala Banys – castell de Sant Joan – passar pel passeig F. Agulló – Arribada a l’ermita de Santa Cristina.
 • 5è B. Ruta per la costa i zones verdes de Lloret. Sortida i arribada a la Casa de la Vila. Aquesta ruta passa per tots els indrets d’interès del municipi.
 • 5è D. Ruta del Museu del Mar a l’ermita de Sant Quirze. Sortida del Museu del Mar – monument a la Dona Marinera – castell de Sant Joan – pujar pel carrer Marià Fortuny fins al cementiri – Arribada a l’ermita de Sant Quirze.

A partir dels 9 itineraris presentats per l’Ajuntament dels Infants, la tècnica de medi ambient Anna Aulet va ajudar a unificar totes les aportacions en un únic recorregut, el recorregut de l’Ajuntament dels Infants. Són tres itineraris connectats entre si que es poden fer independentment o conjuntament.

 

 


 

 

 

 

 

 

 


L'Ajuntament dels Infants té l'encàrrec de dissenyar un itinerari per Lloret

escrit per cvalls el 27 de març de 2012  

L'Ajuntament dels Infants es va reunir el dilluns 26 de març per treballar sobre les propostes relacionades amb les activitats de lleure per a infants i adolescents que van presentar en la primera reunió.

En aquesta trobada, les tècniques de l'Ajuntament van transmetre a l’Ajuntament dels Infants els raonaments que havien fet tècnics i polítics sobre cadascuna de les propostes i finalment van exposar la demanda que els feia l’equip de govern per a treballar durant aquest any:

 • Fer activitats conjuntes entre les diferents escoles de Lloret: Cada any els cursos de 4t de primària de totes les escoles de Lloret fan una trobada ludico-esportiva. Aquesta activitat està organitzada per les escoles. Organitzar activitats conjuntes entre les escoles és dificultós i depèn més de les escoles que de l’Ajuntament. Es pot portar aquesta proposta a les escoles i al consell escolar per si volen fer més activitats conjuntes.
 • Disposar d’un espai similar al Puntet per a nens i nenes menors de 12 anys: L’Ajuntament  no pot construir un equipament per a nens i nenes menors de 12 anys però sí que pot donar més informació sobre les activitats que s’organitzen pels nens i nenes d’aquesta edat. El Puntet és un centre juvenil per a joves a partir de 14 anys.
 • Activitats de lleure per a nens i adolescents a l’estiu: Cada estiu els casals ofereixen activitats de lleure per a infants i adolescents, a més hi ha inflables a la platja. No està previst organitzar més activitats (el pressupost és limitat).
 • Fer cinema al teatre i cinema a la fresca a l’estiu: El Departament d’Educació de l’Ajuntament farà arribar la proposta de fer més cinema i cinema a la fresca al Departament de Cultura.
 • Patis oberts a totes les escoles (sobretot caps de setmana i estiu): El pressupost del departament d’ensenyament de l’Ajuntament cada vegada és més limitat i per això es poden oferir menys activitats i serveis. Obrir els patis de les escoles té un cost elevat ja que s’ha de comptar amb un monitor/a.
 • Reformar l’skatepark: Des de l’ajuntament s’ha exposat aquesta proposta i ara per ara no es plantegen reformar l’skatepark però sí que el volen netejar i mantenir millor.
 • Organitzar activitats populars una vegada al mes (excursions per conèixer l’entorn...): Associacions com Xino Xano organitzen excursions i activitats populars periòdicament.


L’Ajuntament proposa a l’Ajuntament dels Infants dissenyar un recorregut per Lloret, identificant espais, equipaments o llocs que creiem que poden ser d’interès per als nens i nenes i per la ciutadania en general.

 

Es van separar els 14 nens i nenes en dos grups i se’ls va repartir un mapa de Lloret a cadascun d’ells. Se’ls va demanar que apuntessin llocs d’interès de Lloret que creien que haurien d’estar assenyalats en un itinerari. Van dir els següents llocs que els vam separar en diferents àmbits:

 • Equipaments culturals: Ajuntament, Teatre, Museu d’Arqueologia Ibèrica, Museu del Mar, Castell d’en Plaja, Castell de Sant Joan, Ermita de Sant Quirze, Ermita de Santa Cristina, Poblat Ibèric, Cementiri, Sepulcre romà.
 • Equipaments esportius: camp de futbol, pavelló esportiu
 • Platges: Cala Banys, platja de Santa Cristina, Sa Caleta.
 • Jardins i zones verdes: Zona verda del Turó d’en Buc, Sant Pere del Bosc, Jardins de Santa Clotilde, la creu de terme.
 • Monuments: Dona marinera, l’Àngela.
 • Altres: Water World, CAP, plaça de la sardana.


També vam debatre sobre la zona o àmbit on els agradaria fer l’itinerari. Van proposar treballar sobre dos grans àmbits:

 1. Platges i cales
 2. Zones verdes (boscos, parcs o jardins).

Podeu llegir l'informe complert clicant aquí.

 


L'Ajuntament dels Infants es reuneix per debatre propostes per millorar Lloret

escrit per cvalls el 01 de març de 2012  

L'Ajuntament dels Infants es va reunir amb el Regidor d'Educació Ignasi Riera per debatre propostes per millorar Lloret. Les propostes van ser molt diverses i el debat va ser molt ric. Es van agrupar en tres grans temes i al final es va consensuar treballar "Activitats de lleure per a infants i adolescents".

Aquí s'apunten les propostes presentades:

1.    ACTIVITATS DE LLEURE PER A INFANTS I ADOLESCENTS-    Fer activitats conjuntes entre les diferents escoles de Lloret
-    Disposar d’un espai similar al Puntet per a nens i nenes menors de 12 anys
-    Activitats de lleure per a nens i adolescents a l’estiu
-    Fer cinema al teatre i cinema a la fresca a l’estiu
-    Patis oberts a totes les escoles (sobretot caps de setmana i estiu)
-    Organitzar activitats populars una vegada al mes (excursions per conèixer l’entorn...)
-    Reformar l’skatepark

2.    CIVISME
-    Més vigilància a determinades zones de Lloret i sobretot a les zones d’oci nocturn (control del soroll,...)
-    Millorar els parcs: revisar el mobiliari, més espais verds, pistes per jugar a futbol o bàsquet, proposta de millora del Turó d’en Buc
-    Netejar el poble i la platja
-    Posar més papereres, contenidors soterrats, papereres amb expenedors de bosses per a recollir els excrements dels gossos, més lavabos públics i més nets
-    Controlar les colònies de gats
-    Campanyes de sensibilització per a netejar boscos, reciclar i tenir Lloret més net
-    Construir més parcs per gossos
-    Habilitar llocs per fer grafitis (p.ex. façanes de la riera, persianes dels comerços)

3.    BICING I CARRILS BICI
-    Bicing o lloguer de bicicletes a diferents punts de la ciutats i especialment al Passeig.
-    Carril bici per tot el poble
-    Semàfors al carril bici
-    Ruta per Lloret amb bicicleta
-    Carrils bici més amples

ALTRES PROPOSTES

-    Ajudes per persones necessitades i voluntariat
-    Voreres més amples i rampes per les persones que tenen problemes de mobilitat
-    Reformar la Riera (part descoberta)
-    Pintar les escoles i millorar el mobiliari
-    Arreglar carrers de Lloret Blau i altres urbanitzacions
-    Classes d’idiomes
-    Arreglar semàfors
-    Buscar nous canals de comunicació entre Ajuntament i escola, en comptes de tants tríptics
-    Pista de gel i pista de tennis coberta
-    Espai destinat per a les persones que volen deixar de fumar (tipus “alcohòlics anònims)

 


Els nens i nenes de l'Ajuntament dels Infants 2012

escrit per cvalls el 01 de març de 2012  

Després de la campanya electoral realitzada a cadascuna de les aules de 5è de primària, es van celebrar les eleccions i van sortir escollits els nens i nenes de l'Ajuntament dels Infants 2012. Són aquests:

 • Daniel Garcia. CEIP Àngels Alemany – 5è A
 • Miquel Roger. CEIP Àngels Alemany – 5è B
 • Belén Rodríguez. CEIP Àngels Alemany – 5è C
 • Jeremy Garcés. CEIP Àngels Alemany – 5è D
 • Marc Domínguez. CEIP Esteve Carles - 5è A
 • Aitana Morillo. CEIP Nou Lloret – 5è A
 • Paula Peralta. CEIP Pere Torrent – 5è A
 • Pablo Puerto. CEIP Pere Torrent – 5è B
 • Tania González. CEIP Pere Torrent – 5è C
 • Laia Sánchez. CEIP Pompeu Fabra – 5è A
 • Fran Sáez. CEIP Pompeu Fabra – 5è B
 • Helena Rojas. CEIP Pompeu Fabra – 5è C
 • Pau Pérez. Col•legi Immaculada Concepció – 5è A
 • Andrea Bravo. Col•legi Immaculada Concepció – 5è B

 

 


Es comencen a treballar propostes per millorar Lloret

escrit per cvalls el 31 de gener de 2012  
Durant la setmana del 23 de gener, els nens i nenes de 5è de primària han començat a fer propostes per millorar Lloret. Les propostes s'han treballat a l'aula amb l'ajuda dels tutors i d'una dinamitzadora. Durant dues setmanes s'acabaran de definir les propostes de cada aula i es farà la campanya electoral per escollir el representant de l'Ajuntament dels Infants. Les eleccions dels 14 representants se celebraran el dia 15 de febrer.

Escrits més antics >
Participació ciutadana
Ajuntament de Lloret de Mar Pl de la Vila, 1, 972 36 18 00