Darreres Novetats
agenda
escrit el 21 de febrer de 2012

PROGRAMA TREBALL ALS BARRIS 2016 

En el marc del programa Treball als Barris 2016 l'Ajuntament de Flix  contracta un oficial de la construcció per tal de fer millores i manteniment en els espais públics, un jardiner per a tenir cura de l'arbrat viari i de les masses forestals i dues vetlladores per tal de prestar un servei de suport a les persones grans. Les tres accions es desenvoluparan en el marc del projecte de la llei de barris (fem barri, fem poble) que abasta la colònia fàbrica, els comellarets i les casetes. El programa Treball als Barris està cofinançat pel Servei Públic d‟Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal

 

 

 

 

CONTRACTACIÓ DUN PALETA

L'Ajuntament de Flix ha contractat un oficial de 1a per a fer millores en els espais publics inclosos en l'àmbit del Projecte d'Intervenció Integrals. Aquestes millores consistiran en la reparació d'esvorancs i sots en les voreres i en la calçada, la neteja d'escales, la instal·lació de baranes on s'escaigui...amb l'objectiu de facilitar la mobilitat.

Aquesta contractació ha estat possible gràcies a la subvenció rebuda en el marc del programa Treball als Barri 2015, del Servei d'Ocupació de Catalunya, finançat el Fons Social Europeu

 

Dins el mateix programa, a principis d'any,  es preveu la contractacio d'una persona de suport a la gent gran.

Ajuntament de Flix

Gener 2016

 

EXPOSICIÓ SOBRE LA FÀBRICA

Des del dia 5 d'octubre fins a finals de mes, a la sala de Ca don Ventura hi ha una exposició sobre la Sociedad Electroquímica de Flix, SA. Aquesta exposició consta d'11 plafons explicatius, un audiovisual i una sèrie d'objectes relacionats amb la història de la fàbrica. L'exposició es complementa amb tres xerrades a càrrec dels historiadors locals Josep A. Collazos i Pere Muños i del Catedràtic de la URV, Xavier Rius.

 

Les persones grans que viuen soles al Barri, les Casetes i els Comellarets tindran suport a casa seua

A partir del principis d'any, les persones grans que viuen a les Casetes, als Comellarets i a la Colònia Fàbrica tornaran a tenir una visita diària a casa seva.

Núria Viñolas, tècnica de serveis socials de l'Ajuntament, serà la responsable d'aquest servei i hi anirà per interessar-se per com estan, fer una estona de companyia, ajudar en algunes tasques quotidianes o sortir una estona a passejar amb ells. A més, s'organitzaran amb ells activitats lúdiques, socials i culturals perquè se sentin millor des d'un punt de vista físic i també emocional, ja que alguns viuen sols o passen moltes hores del dia sense veure o parlar amb ningú.
Aquest Programa de suport a les persones grans de les Casetes, els Comellarets i la Colònia Fàbrica es realitzarà fins a mitjans de juny, s'emmarca en el projecte fem barri, fem poble i és possible gràcies al finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya. És la continuació del que es va iniciar de forma innovadora l'any 2013 i va seguir al 2014.
A les Casetes, els Comellarets i el Barri hi viuen més de 700 persones, un 28% de les quals tenen més de 65 anys, percentatge lleugerament superior (3% més) al que hi ha al conjunt del municipi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II JORNADES SOBRE L'ASSISTÈNCIA A LA GENT GRAN

CUIDAR ALS QUE CUIDEN


L'Ajuntament de Flix organitza les II Jornades sobre l'assistència a la gent gran "Cuidar als que cuiden". El dimecres 18 i el dimecres 25 de juny diferents experts explicaran els principals aspectes a tenir en compte per cuidadors i cuidadores de persones grans. Van adreçades a no professionals, però hi té cabuda tothom que tingui interès per aquest tema. Destaquem la presència de Pablo A. Barredo, presentant el seu llibre "Diario de un Cuidador"

 


 

SORTIDA ALS XOPS

En el marc de la tasca que està realitzant la vetlladora, Núria B. Viñolas, el proper dimecres 11 de juny farem una passejada fins als xops amb la gent gran que viu a les casetes, als comellarets o al barri. La sortida serà a les 9:30 des a la parada de bus de l'av. Colònia. Des d'allí, l'autobús ens portarà a l'inici del passeig del riu (damunt del Club Nàutic) on Jaume Masip (de l'associació la cana) ens farà una explicació del sistema de defensa medieval de la població a partir de les restes de les murales que queden en aquesta zona. Després, anirem passejant fins la barca, la passarem i anirem als xops a esmorzar. Tornant, arribarem fins la roca del tormo i des d'allí anirem al mercat per agafar el bus de tornada.

 

INICI DE LES OBRES AL C/BONS AIRES

15 de maig de 2014

Dilluns passat van començar les obres per tal d'arranjar el C/ Bons Aires. Aquest carrers presenta greus problemes en les voreres, les instal·lacions i la mobilitat. Amb aquest arranjament es pretén resoldre aquestes mancancesi posar a disposició de la zona un carrer més amable amb els veïns, més segur, més bonic.

 


 

De Flix per a Flix", una campanya de recollida solidària d'aliments

Dilluns, 10 Febrer 2014

Ajuntament de Flix

 


 

 

 

En aquests moments, a Flix hi ha 40 famílies -unes 100 persones-, les quals tenen serioses dificultats per a aconseguir menjar i productes de primera necessitat; algunes d'aquestes, fins i tot, recorren a buscar-los entre els contenidors d'escombraries que hi ha repartits pel poble.

Per aquest motiu, l'Ajuntament impulsa la campanya de recollida solidària d'aliments  "De Flix per a Flix" que consisteix en què els veïns comprin productes per destinar-los a les famílies que l'Ajuntament ha identificat que els necessiten. Donat que els productes a recollir són, bàsicament, envasats i conserves, la compra es realitzarà als supermercats BonÀrea, Bonpreu, Plusfresc, Queviures Eva, Schlecker i Spar.
En cada un d'aquests establiments, hi haurà contenidor per deixar-hi els productes comprats. També hi haurà voluntaris que informaran i ajudaran als clients que ho necessitin.
La campanya "De Flix per a Flix" s'inicia avui dilluns 10 de febrer i finalitzarà el dissabte 1 de març.
Des de l'Ajuntament de Flix es vol animar a tota la població a participar en aquesta campanya per la importància que té per les famílies necessitades.

 

 

 

L'AJUNTAMENT DE FLIX PRESTA UN SERVEI DE SUPORT A LES PERSONES GRANS

Ajuntament de Flix, 22 de gener de 2014

Des del mes de gener d'enguany, una tècnica dels serveis socials de l'Ajuntament de Flix visita diàriament a les persones grans que viuen a les Casetes, als Comellarets i a la Colònia Fàbrica. Ho farà per tal d'interessar-se per com estan, fer una estona de companyia, ajudar en algunes tasques quotidianes o sortir una estona a passejar. El seu objectiu és que se sentin millor des d'un punt de vista físic i també emocional, ja que alguns viuen sols o passen moltes hores del dia sense veure o parlar amb ningú.

Aquest servei és la continuació del que ja es va posar en marxa de forma innovadora l'any passat i es prestarà fins a mitjans de juny.

El Programa de suport a les persones grans de les Casetes, als Comellarets i la Colònia Fàbrica es realitzarà fins a mitjans de juny, s'emmarca en el projecte fem barri, fem poble i és possible gràcies al finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya.


   

 

  

Actuació a les pinedes del carrer del Mirador i les Casetes

Dijous, 16 Gener 2014 09:16

Ajuntament de Flix

Durant aquesta setmana s'han realitzat treballs de manteniment a les pinedes urbanes del carrer del Mirador i del barri de les Casetes. Els treballs han consistit en una aclarida dels pinars i la talla de pins molt inclinats o propers als habitatges de la zona.

Segons el regidor de Protecció Civil i Parcs i Jardins, Francesc Barbero, "els motius de l'actuació són principalment de seguretat. Per una banda s'han eliminat arbres que podien resultar perillosos per als habitatges o la via pública en cas d'una nevada o forts vents i per l'altra, s'ha reduït la càrrega de combustible que podria tenir el bosc en cas d'incendi. L'aclarida (seleccionant i retirant els exemplars més problemàtics) també ens permetrà millorar l'estat dels arbres que quedin, ja que l'alta densitat de pins en alguna zona feia que pocs prosperessin suficientment."
La pineda es va plantar durant els anys 50 per protegir del fort vent la zona de cases més properes al talús. Les restes de l'esporga s'han convertit en estella que s'ha escampat per la mateixa pineda per tal de millorar el substrat i evitar el creixement d'herba. Els treballs han estat efectuats per l'empresa Forestal Balsebre, de la Fatarella.

 

http://www.flix.cat/index.php/es/134-news/noticies/1840-actuacio-a-les-pinedes-del-carrer-del-mirador-i-les-casetes

 

 

Pla de Xoc a les Casetes 

En els darrers mesos de juliol i agost, fruit d'una justa reivindicació per part dels veïns de les Casetes i després d'una reunió a la Casa de la Vila i visita in situ amb l'acompanyament d'una comissió de veïns, l'Ajuntament va posar en marxa un necessari pla de xoc per a la zona de les Casetes. Es va procedir a intensificar les tasques de neteja i manteniment, realitzant amb tres operaris de la brigada municipal procedents del Pla d'Ocupació Municipal l'arranjament de voreres i carrers; i la rehabilitació de les instal·lacions del parc i el mobiliari de la plaça de Ripoll Fortuño, a càrrec de l'empresa Entorn Urbà. 


 

 

El Projecte d'Intervenció Integral de la Colònia Fàbrica, els Comellarets i les Casetes, fem barri, fem poble, avança lentament. La situació econòmica de la Generalitat de Catalunya, a la que s'hi ha afegit la d'Ercros (que cofinança el projecte), obliga a que el ritme de les actuacions sigui més lent del previst. Aquesta situació es va fer palesa en la darrera reunió del Comitè d'Avaluació i Seguiment del projecte que va tenir lloc el passat mes de gener. En aquest Comitè, format per la Generalitat, l'Ajuntament i entitats socials, es va fer un repàs de les actuacions dutes a terme durant el 2012 i es va coincidir en replanificar el conjunt del projecte per fer-lo més assumible econòmicament.

Malgrat aquesta situació, l'Ajuntament de Flix ha pogut finalitzar la redacció del projecte per l'arranjament de c/ Bons Aires, fer la seva aprovació en Junta de Govern i està a punt d'adjudicar les obres.

En paral·lel i gràcies a una subvenció complementària del Servei d'Ocupació de Catalunya, l'Ajuntament de Flix va poder contractar a una persona que durant 6 mesos ha donat suport logístic, emocional a les persones grans que viuen en l'àmbit del projecte fem barri, fem poble. D'aquesta manera, la vetlladora, Núria Blanco, ha estat visitant diàriament aquestes persones grans per tal d'interessar-se per com estan, fer-les una estona de companyia, ajudar-les en algunes tasques domèstiques. El seu objectiu ha estat que se sentissin millor des d'un punt de vista físic i també emocional, ja que alguns viuen sols o passen moltes hores del dia sense veure o parlar amb ningú. Núria ha visitat 29 domicilis i gairebé 40 persones, que van acollit aquest servei molt favorablement.

Una de les tasques que també  ha fet Núria ha estat de la de sortir amb algunes persones a passejar pel barri donats els beneficis per a la salut física que comporta el fet de caminar una estona cada dia. Tenint en compte això, l'Ajuntament de Flix ha iniciat el programa "belluga't, fem barri" amb l'objectiu de fomentar l’activitat periòdica de caminar entre la gent gran i, al mateix temps, contribuir a millorar la relació entre els veïns, a donar caliu al barri,  a fer amics... Aquesta activitat compta amb una quarantena de participants i amb 8 voluntaris que ajudaran a les persones que ho necessitin.

Una altra de les qüestions que ha posat de manifest la feina de la vetlladora ha estat la manca d'informació que tenen algunes de les persones que es dediquen a la cura d'un familiar en edat avançada, així com el seu cansament físic i emocional. Per tal de poder ajudar-les l'Ajuntament va organitzar la I Jornada sobre l'assistència la gent gran: com cuidar als que cuiden. Experts d'aquest àmbit van explicar diferents aspectes relacionats amb el procés d'envelliment, els aspectes psicològics de la cura d'un familiar, els ajuts de la llei de dependència i els ajuts tècnics, la residència d'avis de Flix... Després, dos persones del poble que tenen cura d'un familiar van explicar la seva experiència i, un cop finalitzades les diferents intervencions, les persones expertes es van distribuir per la sala per tal d'atendre les dubtes dels assistents. Això va facilitar converses més properes i íntimes i que es poguessin intercanviar idees i inquietuds. Aquesta intensa tarda va acabar amb les paraules del president de la Llar dels Jubilats, Josep Maria Fernández i de la Regidora d'Acció social, Rita Costa. Tots dos van ressaltar l'èxit de la jornada i l'interès en que tingui continuïtat.

Amb la mateixa subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya l'Ajuntament ha contractat dues persones del poble per tal de redactar el projecte per a la descoberta de la Colònia Fàbrica i fer visites guiades al patrimoni històric local. La Colònia Fàbrica es una colònia industrial molt singular, tant des del punt de vista urbanístic, com arquitectònic per lo que es pretén posar en marxa la seva divulgació a nivell turístic i educatiu.

 

L'AJUNTAMENT DE FLIX POSA EN MARXA EL PROGRAMA BELLUGA'T, FEM BARRI

El fet de caminar una estona cada dia, comporta beneficis per a la salut física de les persones. Sortir a caminar pel barri de cadascú, a més, contribueix a millorar la relació entre els veïns, a donar caliu al barri,  a fer amics...

Els beneficis encara són més grans en el cas d'aquelles persones que per un motiu o altre no poden realitzar cap altra activitat física i que acaben sense sortir de casa. Aquest és el cas d'algunes persones grans i a elles va adreçat el programa belluga't, fem barri.

Així, amb l'objectiu de motivar a la població a sortir al carrer i caminar una estona cada dia, l'Ajuntament de Flix iniciarà el programa "belluga't, fem barri". Inicialment, aquest programa va adreçat a  la gent gran que viu a les casetes, als comellarets i a la colònia fàbrica ja que es fa en el marc del projecte fem barri, fem poble.

Per tal de poder-lo realitzar, l'Ajuntament demana voluntaris i voluntàries que acompanyin a les persones grans participants en el programa, ja que algunes tenen dificultats per fer-ho. Aquells que hi estiguin interessats es poden anar inscriure a les oficines de l'Ajuntament, on hauran d'indicar la seva disponibilitat per tal de poder donar resposta a tots els participants del programa. 

 

 

 

 

Ajuntament de Flix, 2/05/2013

L'AJUNTAMENT HA POSAT EN MARXA UN PROGRAMA DE SUPORT A LES PERSONES GRANS

Des del mes de gener d'enguany, Núria Blanco visita diàriament a les persones grans que viuen a les Casetes, als Comellarets i a la Colònia Fàbrica. Núria és la responsable del programa de suport a aquestes persones i les seues tasques són interessar-se per com estan, fer una estona de companyia, ajudar en algunes tasques domèstiques o sortir una estona a passejar. El seu objectiu és que se sentin millor des d'un punt de vista físic i també emocional, ja que alguns viuen sols o passen moltes hores del dia sense veure o parlar amb ningú.

Fins el moment, la Núria visita 29 domicilis i gairebé 40 persones, que han acollit aquest servei molt favorablement.

El Programa de suport a les persones grans de les Casetes, als Comellarets i la Colònia Fàbrica es realitzarà fins a mitjans de juny, es fa en el marc del projecte fem barri, fem poble i és possible gràcies al finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya.


 


 

 

 

 

 
 
Ajuntament de Flix, 31/10/2012
 
Presentat el Projecte de Millora del C/ Bons Aires

Ahir va tenir lloc la presentació del Projecte per a la millora del C/ Bons Aires als veïns de les Casetes. Durant la reunió, el Tècnic de l'Oficina de gestió del projecte fem barri, fem poble, va desgranar els diferents detalls tècnics i arquitectònics de la reforma integral que es realitzaran al carrer i que tenen com objectiu la renovació de la calçada, de les voreres, de l'enllumenat públic de les instal•lacions d'abastiment d'aigua i de sanejament, la millora del trànsit de vehicles i la seua relació amb els vianants. També es va explicar que, aprofitant aquestes obres, es procurarà millorar el cablejat aeri de telefoni i baixa tensió. Els veïns van preguntar i suggerir sobre alguns aspectes del projecte que s'estudiaran per l'arquitecte. Aquest projecte s'ha redactat a partir dels criteris de disseny establerts en una reunió amb els veïns el passat mes de juny.
Des de l'oficina de gestió del projecte s'agraeix l'assistència dels veïns a la reunió i la seua participació, si bé es lamenta l'escassa participació, ja que només hi van assistir 11 veïns, representant un 11% dels habitatges convocats.
A partir d'aquest moment s'iniciaran els tràmits per a l'aprovació definitiva del projecte (incloent la seua exposició pública), així com de licitació de les obres.
 
Ajuntament de Flix, 31/07/2012

L'Ajuntament de Flix i Ercros signen el conveni que garanteix el cofinançament del projecte de la Llei de Barris.

El dilluns, 30 de juliol, a Barcelona, el president d'Ercros, Antoni Zabalza, i l'alcalde de Flix, Marc Mur, van signar el conveni de col·laboració que garanteix el cofinançament del Projecte d'intervenció integral de la Colònia Fàbrica i dels Comellarets - les Casetes, inclòs a la Llei de Barris. Amb aquest conveni, Ercros aportarà fins a un total de 948.432,69 euros i cedirà els espais públics sobre els quals s'actuarà. L'aportació anual que farà Ercros serà de 118.554,09 euros. L'import total de l'actuació que comporta el projecte és de 3.793.730,77 euros. D'aquesta quantitat, el 75% serà aportat per la Generalitat de Catalunya.

 

 

Participació ciutadana
Ajuntament de Flix , consorci@localret.cat