NOTÍCIA
agenda
El Parc Natural de Montsant presenta la Carta Europea de Turisme Sostenible a la comarca del Priorat

 

                  nComunicat de premsa  n

 


El Parc Natural de Montsant presenta la Carta Europea de Turisme Sostenible a la comarca del Priorat

 

El procés d’adhesió a la Carta és una de les línies estratègiques i prioritàries del Departament d’Agricultura i Medi Natural per tal de fomentar el desenvolupament econòmic i turístic d’acord amb la preservació de medi natural.

L’acte es va fer a Falset i va servir per formalitzar la constitució del Fòrum Permanent.

 

El dimecres 11 de febrer, a 2/4 de 7 de la tarda i a la seu del Consell Comarcal del Priorat  es va presentar la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural de Montsant que ha de servir per definir el model turístic del Priorat.

L’acte va comptar amb la presència del el Sr. Anton Ballvé, director dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, la Sra. Núria Crivillé, de la Diputació de Tarragona i del president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles García, la qual cosa  ve a manifestar el suport institucional que té la iniciativa endegada per la Direcció del Parc Natural de Montsant per al conjunt de la comarca.

Durant aquest 2015 s’ha de presentar el Dossier de la Candidatura per tal que l’Associació EUROPARC acrediti l’adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible. Per les tasques d’assessorament i redacció documental de tot el procés es compta amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya fruit també del suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Per seguir amb tot el procés necessari per l’adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible es va constituir el Grup de Treball el passat 10 de novembre on hi han representats els agents públics i privats de la comarca i que és un ens de caràcter reduït encarregat del seguiment del procés.

L’acte d’aquest dimecres ha comptat amb una àmplia participació de persones procedents de diferents sectors: administració, cellers, cooperatives, restauració i allotjaments, pagesos, etc. i clou les accions de comunicació per la constitució del Fòrum Permanent. Aquest fòrum, que ha de ser l’ens de participació de tots els agents, públics o privats, en representació del col·lectius o d’àmbit personal , que han de definir el model turístic de la comarca del Priorat. Aquesta crida a la participació ja es va presentar la darrera setmana de gener a municipis de l’entorn del Parc Natural com la Bisbal de Falset, Ulldemolins, la Vilella Baixa, Cabacés i Cornudella de Montsant.

En total s’han recollit una cinquantena d’adhesions al Fòrum Permanent.  A partir d’ara s’iniciarà el procés participatiu per validar la diagnosi i redactar el Pla d’Acció que serà, en definitiva, el pal de paller sobre el qual s’ha de definir el model turístic del Priorat.

La Morera de Montsant,  12 de febrer de 2015

 
Participació ciutadana
Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya Joanot Martorell núm. 15
Vila-seca 43480, 977 39 55 18