DONA'NS LA TEVA OPINIÓ!
agenda
Comentaris sobre la proposta d'Ordenança    escrit per Joan Costa Saqué el 22 de juny de 2017

El text proposat d'Ordenança en una lectura ràpida (però atenta) sembla força comp`lert i adient. Segur que en alguns punts hi trobariem possibilitats de millores.

Comentaris:

1 - l'Ordenança, un cop aprobada, s'ha de fer complir rigurosament per part de les auroritats municipals (Policia local, etc.), com quansevol altra ordenança (per ex. trànsit). No serveix de res una bona Ordenança que només es clara en la teoria del paper.

2 - Recordo una noticia de fa uns mesos en un telediari de TV en que en un poble d'Andalusia es recollien les defecacions del gossos per part del serveis municipals (amb moto i un aspirador), i s'analitzava l'ADN per tal de sancionar adequadament el propietari. Aixó requereix naturalment el registre previ del ADN dels animals en la seva fitxa. 

3 - Colònies de cotorres argentines.

Es una espècie invasora i per tant s'han de controlar i amb el temps erradicar. Control i eliminació del nius, etc. Pensem en els probles agreujats des de fa anys amb els crancs de riu americans, musclos zebra, cargol poma, etc. etc.

4 - Gats

l'Article 23.4 prohibeix l'accés d'animals als parcs infantils o jardins d'us pels infants.

Jo també vull prohibir l'accés dels gats al meu hort i jardí, on juguen a la gespa les meves netes de 3 i 10 anys, i on dia si i altra també hi han defecacions de gats, de molta pudor i risc de malatia.

Em podeu dir quelcom al respecte si us plau ?

Atentament 


 
 • En relació al projecte de nova regulació sobre tinença responsable i protecció dels animals de l’ajuntament de Barberà del Vallès, Progat Barberà vol aportar la seva perspectiva fent alguns suggeriments a considerar en relació a la temàtica des de la seva experiència:

  a) resulta imprescindible disposar d’un espai de refugi dins del nostre municipi per als animals abandonats o nascuts al carrer. És aquesta una revindicació històrica de la nostra associació en defensa dels animals, manifestada per nosaltres en nombroses ocasions sobre la qual equips directius de l’ajuntament van fer promeses que any rere any no s’han complert. Veiem amb satisfacció com l’article 45 d’aquesta ordenança sembla recollir la demanda d’instal·lacions a tal efecte, però insistim en que ha de ser un espai dins el municipi.

  b) resultaria de gran ajuda indicar a la norma que es seguirà com a principi d’actuació general agilitzar i fer més fluïda la comunicació entre els actors implicats en la protecció dels animals. Tot i que els casos concrets poden ser solucionats per un reglament de rang inferior o per la simple actuació administrativa de l’ajuntament, aquesta referència general com a mode d’actuació podria emparar diverses accions optimitzadores. Així, per exemple, resultaria de gran ajuda la coordinació entre els serveis de neteja municipals que treballen diàriament al carrer i les associacions de protecció dels animals de cara a la detecció d’animals nous, perduts o malalts, o la vigilància conjunta dels punts d’alimentació habilitats per les associacions prèvia autorització de l’ajuntament. També seria recomanable ampliar el nombre de veterinaris col·laboradors que participen en els programes d’esterilització finançats pels ajuntaments i desenvolupats per les associacions, de cara a evitar col·lapses i demores excessives. Cal també dedicar recursos a actualitzar els punts d’alimentació de les colònies dels animals de carrer de manera conjunta entre entitats i ajuntament, i subministrar la senyalització i el mobiliari urbà (alimentador) necessari que es demana en algun punt concret  des de fa temps.

  c) juntament amb el necessari i preceptiu èmfasi en la vessant sancionadora de les infraccions  que recull la norma potser caldria aportar més desenvolupament o reconèixer normativament com a principi d’actuació complementari una perspectiva més formadora, educativa, comunicativa i mediadora. Caldria trobar actuacions o sistemes per incrementar el grau de coneixement de la població no només sobre la normativa sinó sobre els principis generals de tinença responsable o de protecció dels animals (que fer o a qui trucar si es troben un animal perdut), els mecanismes de mediació disponibles en el cas de conflictes per la presència d’animals al carrer o la manera de contactar amb les associacions de protecció dels animals del municipi així com explicar la seva tasca i funcions que ofereixen al municipi. Indicar que es cercaran complicitats amb mitjans de comunicació municipals o potser fins i tot amb escoles o altres espais formatius podria ser de gran ajut en aquest sentit.

  escrit per Progat Barberà el 10 de juliol de 2017
 • Hem recollit les vostres opinions i les traslladarem a la Comissió d'estudi de la revisió de l'articulat de l'ordenança, per tal d'exposar-les a la propera reunió d'aquesta comissió.

  Moltes gràcies per la vostra participació. 

  escrit per celmapn el 11 de juliol de 2017
Escriure una nova resposta

Nom:


Correu Electrònic:


Resposta

Escriu el codi de la següent imatge:Participació ciutadana
Ajuntament de Barberà del Vallès Av. Generalitat, 70 08210 Barberà del Vallès, 937 29 71 71