CARTES ALS REGIDORS
agenda
Autor: María Palenzuela Martínez
Categoria: Queixa
Data: dimecres, 08 octubre del 2008
Destinatari:
Josep Durán i Vázquez
REGIDOR DEL GRUP MUNICIPAL DEL PSC
Josep Durán i Vázquez
Problema escolarització Badalona

Molt bon dia,

El tema de l'escolarització s'està posant interessant a Badalona. Fa unes setmanes escrivia aquí dues cartes en relació a les obres a l'esplanada Manuel Moreno Mauricio (Montigalà) que han derivat també a la Regidoria d'Educació. Aquesta setmana ha sortit una nova sorpresa per les escoles públiques de Badalona que d'alguna forma hi està relacionada: la proposta per part de l'Administració de la creació a escoles públiques d'unes "aules cícliques" que acolliran nens de diferents edats, com a solució a la falta d'escolarització d'alguns nens a Badalona. Jo més aviat anomenaria aquestes aules "parches" perquè realment són això, "parches"per tapar l'error de planificació de places escolars per part de l'Administració. Li vull preguntar:

- Com és possible que a la preinscripció hi hagúes una opció prevista de "Mòduls Montigalà" (que s'anaven a construir segurament a la famosa esplanada) i al final es va eliminar perquè no feien falta?

- Com es justifica que s'hagin denegat sol·licituds fetes en període de preinscripció per accedir a algunes escoles i ara es vulguin obrir aules en aquests centres fora del període de preinscripció? Quina anàlisi d'equitat s'ha fet?

- Quina qualitat d'ensenyament vol garantir l'Administració si vol incomplir tots els paràmetres establerts (25 nens per classe, etc)?

- Als pares de les escoles públiques ens agradaria saber com estan contribuint les escoles concertades a la resolució d'aquesta problemàtica.

- Com és que s'ha cedit recentment un antic centre d'educació de Lloreda a la Casa d'Andalusia? Tenim clares les prioritats?

- Han de pagar unes escoles públiques concretes l'error de planificació de l'Administració, que per cert, no és la primera vegada que succeeix a Badalona?

Per això, i perquè considerem que aquesta proposta d'aules cícliques és una vergonya que no es pot justificar des de cap punt de vista, tampoc des del punt de vista dels impostos que paguem, i molt menys des del punt de vista d'una educació de qualitat, exigim que es defineixin les responsabilitats corresponents i que es busquin o es construeixin de forma urgent altres espais que garanteixin les mateixes condicions pels nens que s'han d'escolaritzar sense afectar les condicions dels nens que ja ho estan.

Salutacions

 

 


Resposta

22/01/2009

Benvolguda María,
 
Donat els diferents aspectes que planteja, li vaig enunciant algunes consideracions. Des del moment de rebre la seva carta, ens hem pogut trobar en diferents espais per mirar d'avançar en la resolució d'algunes de les qüestions que formula. Així, es va celebrar una reunió a la Delegació Territorial d'Educació de la Generalitat per abordar l'assumpte de l'"Aula Cíclica", i la complexitat de la seva solució, a més de la seva incidència en el Centre Joan Coret.
 
D'altra banda, des de la Regidoria, considerem que la signatura del protocol, el passat dia 15 de desembre, entre la Generalitat i l'Ajuntament,  que preveu crear 2.755 noves places escolars a la ciutat, podrà donar respostes satisfactòries als problemes que expressa en el seu escrit.
 
Finalment, vull agrair-li la seva carta per les aportacions que realitza i el seu compromís i col·laboració per trobar vies de solució a les diferents qüestions plantejades. Disculpi, en qualsevol cas, el retard en aquesta resposta.

Cordialment,

Josep Duran
Regidor de l’Àrea d’Educació i de Serveis a la CiutatNova carta


Participació ciutadana
Ajuntament de Badalona Pl. Assemblea de Catalunya, 9-11, 93 483 26 00