CARTES ALS REGIDORS
agenda
Autor: Oscar Sánchez
Categoria: Proposta
Data: dimarts, 19 novembre del 2019
Destinatari:
Rosa Trenado Sánchez
REGIDORA DEL GRUP MUNICIPAL EN COMÚ PODEM
Rosa Trenado Sánchez
Renaturalizar Badalona

Bona tarda, senyora regidora,

com a badaloní que estima la seva ciutat, em pregunto com que no hi han més arbres a les nostres places i carrers.

Deixant de banda la quantitat de places dures que demanen a crits més ombra i frondositat, em pregunto perquè no es planten arbres a carrers que es reurbanitzen de nova planta.

Sense ánim de ser exhaustiu i a tall d´exemple... perquè al mandat de l´inefable Albiol no es va aprofitar la reurbanització dels carrers Don Pelayo, Alfons XII, General Weyler (1ª fase) per plantar arbres? No es va plantar ni un i són suficientment amples!

Desprès està el misteri de plantar nomès en una filera i deixar l´altre buida... Com al carrer Saragossa, Pere Martell, Molí de la Torre que s´hi està arranjant actualment (I què per cert on fa poques setmanes es van tallar els sis plataners gegants que hi eren al costat del lateral de l´autopista)

Dit tot això perquè no veig molta conscienciació ambiental en aquest govern; veig que a la segona fase de General Weyler tampoc està contemplada cap plantació, per posar un exemple proper en el temps.

A les empreses privades que construeixen pisos tindrien que obligar-les a plantar més exemplars als carrers que reurbanitzen. Al carrer Progrès, al costat del canal del Gorg, antiga fàbrica Cotonifici, ha quedat una vorera inmensa en la qual nomès es plantarà una trista filera d´arbres...

La llista podria ser molt més llarga però crec que és suficient; espero que prenguin nota per fer una Badalona més habitable i més humana pels nostres fills/es i més en un temps d´emergència climàtica per respirar un aire més net i saludable.

Gràcies per la seva atenció.

PD: tambè desitjo que es facin aviat els carrils bicis previstos per descontaminar els carrers de la ciutat i la esperada pacificació de Francesc Layret.

Oscar Sánchez

 


Resposta

23/12/2019

Benvolgut Sr. Oscar Sánchez


En primer lloc, agrair s'hagi posat en contacte amb l'Ajuntament a través d'aquest mitjà de participació ciutadana.


Referent a les seves propostes, us informem que, referent al primer punt, al carrer Don Pelayo, l’any 2003 Medi Ambient va recomanar no plantar arbres en determinats trams de carrer per un tema de limitació d’alçada. Encara que en el tram de carrer entre l’Av Marquès de Sant Mori i el carrer Pau Piferrer, hi ha arbrat en ambdues bandes de carrer. Al carrer General Weyler les voreres no eren prou amples per poder-hi plantar arbrat. Les voreres han de tenir una amplada de més de 3 metres per poder plantar arbres. Al carrer Alfons XII fa molts anys que es van plantar uns arbres de tamany gran en una vorera insuficient, cosa que fa molt difícil el seu manteniment i gestió.


Al carrer Saragossa i al carrer Pere Martell el motiu de no plantar arbrat en una banda (banda Barcelona) obeïa a la impossibilitat de plantar com s’ha comentat anteriorment, atès que la vorera no era prou ample. Pel que fa als arbres del carrer Molí de la Torre, no eren traslladables i aquests es van eliminar per tal de permetre la nova urbanització del carrer.


Pel que fa a la nova plantació d’arbrat al carrer General Weyler no ens consta que s’hagin de plantar nous arbres en aquest carrer. El patró de plantació de nou arbrat als carrers de la ciutat obeeix a criteris de planejament urbanístic. Any rere any es van reurbanitzant carrers i el nombre d’arbrat segueix creixent, per posar un exemple al mateix carrer Molí de la Torre es van talar 5 arbres i se n’han plantat més de 20.Cordialment,


Rosa Trenado Sánchez

Regidora de Medi Ambient, de Desenvolupament Industrial i Innovació i

Mobilitati Viabilitat

Regidora del Districte 2
Nova carta


Participació ciutadana
Ajuntament de Badalona Pl. Assemblea de Catalunya, 9-11, 93 483 26 00