CARTES ALS REGIDORS
agenda
Autor: Alfons Sant Crist
Categoria: Queixa
Data: dissabte, 20 juliol del 2019
Destinatari:
Aïda Llaurado Álvarez
REGIDORA DEL GRUP MUNICIPAL EN COMÚ PODEM
Aïda Llaurado Álvarez
Democràcia vol dir govern del poble.

Bon dia

Bé, finalment, heu aconseguit que hi hagi un govern a Badalona d'aquella manera en que els partits feu els pactes post-electorals. Per aquest motiu, ja fa unes quantes eleccions que he exercit el meu dret a vot no votant. Penso que és una autèntica pèrdua de temps i de diners fer eleccions, atès que jo puc votar un determinat partit, com podria ser el vostre, i després, li doneu el vot a un partit al qual jo mai votaria, com és el cas actual.

Dit això, m'agradaria recordar què vol dir la paraula "democràcia". En grec vol dir "govern del poble". Fa temps que ens hem oblidat d'aixó, no tenim democràcia, tenim governs de majories que imposen a la resta allò que aproven. Aquest és el gran error.

Malgrat que hi hagi diferent partits polítics, a l'hora de governar, el més correcte seria que tots els partits amb representació, parlessin i formessin part del govern de la ciutat o del país, en funció de la gent que representen, això és democràcia. Quan uns partits prenen el govern i, exclouen a la resta, això no és democràcia, és una dictadura i tant és qui ho faci.

Jo mai votaria al Partit Popular, però ara se l'està excloent, sistemàticament, malgrat que, agradi o no, representa a 35.506 votants de Badalona. El govern que heu fet vosaltres i el PSC representa a 28.404 votants.

Parleu molt de xenofòbia, però, aquesta paraula no només s'està utilitzant contra immigrants, també es practica entre gent de la mateixa ciutat i, per tant, també, en certa manera, és xenòfob, excloure a 35.506 votants del Partit Popular i, el mateix diria, si fos el Partit Popular qui governés en solitari, excloent a la resta de partits.

Ara, a Badalona, tenim un govern que només representa a 28.404 votants, però, seria interessant saber què en pensen aquests votants de tal coalició. Jo, si us hagués votat a vosaltres, estaria molt decebut, atès que jo no votaria mai al PSC tampoc.

Bé, només volia fer aquesta reflexió, ja que crec que si volem tenir una ciutat, un país o un món millor, tot passa perquè tothom estigui representat en les decisions que es prenguin i no es facin les coses per imposició d'una majoria sobre la resta. 

Atentament 


Resposta

13/08/2019

Benvolgut Alfons,

Gràcies per la seva reflexió.

En Comú Podem hem defensat un govern ampli d'esquerres que representi a la majoria de la ciutadania, i que permeti treballar en positiu amb un programa compartit. Això no treu que també s’ha de fer el possible per arribar a acords amb tots els partits de la ciutat, sempre que sigui possible.

En aquest cas, En Comú Podem hem estat l'únic partit disposat a formar part del govern amb el PSC, amb les limitacions que això suposa, però nosaltres no podem decidir pels altres partits. Creiem que sumar encara que tinguem diferències, és més positiu per a la ciutat, per això a dia d’avui creiem que som més utils des del govern compartint un programa de ciutat, i no des de la oposició.

Les coalicions de govern serveixen justament per això, per fer polítiques que puguin representar i sumar sensibilitats diferents, dins d'una coherència programàtica.

La nostra voluntat seguirà essent posar-nos d’acord entre govern i oposició per millorar la ciutat.

 

Salutacions cordials,Nova carta


Participació ciutadana
Ajuntament de Badalona Pl. Assemblea de Catalunya, 9-11, 93 483 26 00