PLE MUNICIPAL
agenda
JUL
28
Ple Municipal extraordinari de data 28/07/2015

Tema: <p>Avui, 28/07/2015, a les 18 hores , tindrà lloc la Sessió plenària extraordinària al Saló de Sessions de la Casa Consistorial.</p>

Ordre del dia :
11_OrdredeldiaPle28-07-2015.pdf

CARTES ALS REGIDORS
agenda

Parades de les línies d'autobus B26 i B27

Francesc Ribot Cuenca
DESTINATARI: FRANCESC RIBOT CUENCA
REGIDOR DE BADALONA JUSTA I INCLUSIVA, I DEL DISTRICTE NUM. 3
enviada el dijous, 27 agost 2015 13:53

Benvolgut Francesc.

No sé si em recordaràs, soc l'Eduard Costa, fill de l'Agustí Costa, que fou ja fa molts anys, president d'Esquerra de Badalona.

La meva filla Ibai, va patir un atropellament sortint de casa per agafar l'autobús per anar a l'institut. Les nules mesures de seguretat d'aquella parada ens han mogut a fer aquesta carta de denuncia.

També l'hem adreçada al Javier Lopez; ens sembla que és el conseller de mobilitat. De totes maneres, te la fem arribar a tu com conseller del nostre districte.

 

Som la família de la noia que va patir un accident gravíssim el proppassat 2 de desembre, travessant la carretera per agafar l'autobús de la l'inia B26, per anar al seu institut, el B VII . En aquella parada, la que correspon a la Colònia de Sant Jordi en sentit descendent, no hi ha pas de vianants ni qualsevol altra mesura de seguretat. Sabem que aquesta carretera de la Vallençana és responsabilitat de la diputació, però pensem que correspon als nostres representants municipals vetllar per la seguretat dels vianants del nostre barri. Comença un altre curs escolar i aquella parada segueix igual de perillosa. La nostra filla per sort, recomençarà també, encara que després d’haver perdut el curs i de necessitar crosses per a caminar.
 El mateix problema hi ha en altres dues parades de la mateixa línia B26: la parada d'abans, just en el desviament cap a la carretera d'accés a Can Ruti i la que correspon a la Colònia de Sant Antoni, després de la de Sant Jordi.
Hi ha una altra línia d'autobús, la B27, que passa per la carretera de Can Ruti, aquesta sí que és municipal, on la parada en sentit ascendent que correspon a la mateixa Colònia Sant Jordi no té tampoc cap mesura de protecció pels vianants que baixen de l'autobús i volen accedir a la Colònia, agreujat aquí pel dens tràfic que hi ha durant moltes hores del dia.
Així mateix, la parada anterior a aquesta, és la de l'accés a la granja escola de Can Miravitges. En sentit descendent, la parada està col·locada en un punt perillosíssim, sense cap mesura de seguretat. S'han d'anular, reubicar o redissenyar amb la major urgència.
També referint-nos a la mobilitat d'aquesta zona, volem denunciar la manca de camí per a vianants: ni voreres ni pas físic si no és envaint la via destinada als cotxes, de tota la carretera de Can Ruti.
El mateix passa amb la de l'accés a Can Ruti des de la carretera de la Vallençana. Aquesta té l'antic camí d'accés a Can Ruti, que sembla l'accés per a vianants lògic, si no fos que queda interromput pels terrenys de la fundació Guttmann i pels aparcaments de la pròpia residència. Com a veïns d'aquesta zona que coneixem, ens plauria molt col·laborar en qualsevol cosa en la que poguéssim ajudar-vos.
Una darrera consideració: en la zona de Can Ruti es preveu la creació d'un gran campus sanitari amb la construcció de moment, de la fundació Carreras i l'estabulari. ¿Se n'ha previst l'accessibilitat per l’increment del nombre d'usuaris que suposaran aquestes instal·lacions?

 

Atentament els pares de la Ibai.

 

Participació ciutadana
Ajuntament de Badalona Pl. Assemblea de Catalunya, 9-11, 93 483 26 00