Arenys Participa! Pressupost participatiu 2016
agenda
Tot a punt per a un nou Procés Participatiu

Aquest mes d'octubre es posa en marxa un nou Procés Participatiu perquè la ciutadania pugui decidir quines inversions i millores volen que es facin a Arenys de Mar el pròxim any 2016. Com l'any passat, els veïns i veïnes de la vila podran escollir en quines accions invertir fins a 200 mil euros del pressupost municipal de l'any vinent. Per tal d'explicar tots els detalls de la convocatòria 2016 del Pressupost Participatiu, s'ha programat una reunió informativa pel pròxim dijous 8 d'octubre. En aquesta trobada s'exposarà també en quin estat es troben les propostes que van sortir dels Processos Participatius del 2014 i del 2015. A nivell de calendari, la recollida de propostes per part de la ciutadania s'obrirà el 19 d'octubre, mentre que el dia 30 d'octubre se'n farà una classificació i validació, i entre el 16 i el 30 de novembre hi haurà la votació final per part de la ciutadania. Per tal de facilitar la participació de la gent, les votacions de les propostes es faran en bústies que hi haurà en els equipaments públics i les botigues de la UBICA. També hi haurà parades informatives que s'instal·laran els divendres tarda i dissabte al matí a la plaça de l'Església i davant del C.C. Calisay.

 
Ja podeu votar les propostes finalistes del Pressupost Participatiu 2016

Fins al pròxim 30 de novembre ja podeu votar aquelles propostes ciutadanes que voldríeu que l'Ajuntament inclogués dins del Pressupost del 2016. Els tècnics municipals han estat avaluant en les darreres setmanes les prop de 700 propostes que la ciutadania va fer en la fase prèvia i, després de sotmetre-les als diferents criteris de viabilitat (que s'ajustessin al pressupost disponible, que fossin de competència municipal i no estiguessin ja previstes d'execució), 35 han estat les propostes finalistes que passen a la fase de votació popular.

Cada persona podrà triar un màxim de fins a cinc propostes del llistat. Les votacions es poden realitzar de diferents maneres:

   Presencial:

Dipositant la butlleta que trobareu al costat de les urnes que hi ha en dependències municipals (Ajuntament, Biblioteca, Escola de Música, Mercat municipal, C.C. Calisay, Brigada Municipal, Pavelló, CAP, Esplai de la Gent Gran) i a diversos establiments comercials de la vila (Bacallà Montse Saurí Roig, Bolsos Piany, Bare Nostrum, Open Sport Cafe, L'Arrel, Òptica Planells, Capote, Tapes Sant Roc, Mariona, Llibreria Santa Maria, Infoprint, Una Mica de Tot, Ca la Paulina, Ca la Manela, Can Pons, Fet d’Ara, Ateneu Arenyenc).

A més, també podeu participar votant a les taules que es posaran a peu de carrer en les següents dates:

DIA HORA LLOC
20 de novembre De 17 a 20 h Davant del Calisay
21 de novembre De 10 a 14 h

Davant del Calisay / Part alta de la Riera

27 de novembre De 17 a 20 h Plaça de l'Església
28 de novembre De 10 a 14 h Davant del Calisay / Part alta de la Riera

   Telemàtica:

A través del formulari que trobareu al web municipal. Podeu accedir-hi des d'aquí.

Recordem que el Pressupost Participatiu d’Arenys de Mar disposa del certificat de bones pràctiques del Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Jaume Bofill i Federació Catalana de Municipis. 

 

Participació ciutadana
Regidoria de Participació Ciutadana CC. Calisay. Riera Pare Fita, 31, 937 959 777