Xerrades Debat: Impuls del Govern Obert
agenda

Xerrades-debat

Es faran 2 sessions obertes per tractar els aspectes essencials de l’impuls del govern obert:

Formes de participar al municipi i Transparència i noves tecnologies.

Les sessions començaran amb una conferència de l’expert convidat (d’uns 30 minuts aproximadament). Després d’això, s’iniciarà el debat entre els/les assistents entorn a com es pot millorar a Arenys de Mar en aquest àmbit (durant aproximadament 1 hora). Per acabar, el/la ponent respondrà a aquelles preguntes o dubtes que hagin sorgit i es posaran en comú les principals aportacions i conclusions del debat.

El resultat de les sessions es recollirà en un informe que es publicarà en aquest espai web.

Les xerrades-debat es celebraran a la Sala Josep Maria Arnau del C.C. Calisay. (Riera del Pare Fita, 31). Són obertes a tothom, però us agrairíem que comuniqueu la vostra assistència per tal de poder preveure millor les necessitats d’espai i materials.

 

1.- PARLEM DE DEMOCRÀCIA: LES FORMES DE PARTICIPAR AL MUNICIPI

A càrrec de Fernando Pindado. Advocat, expert en polítiques públiques i qualitat democràtica. Col·laborador de l'Institut de Govern i Polítiques públiques (IGOP). 

ü  Impulsar el Govern Obert per millorar la qualitat democràtica: Cal millorar totes les vessants (algunes les hem tingut oblidades). Què podem fer a l’àmbit local?

ü  La Trinitat democràtica: quines són i com es relacionen les 3 dimensions de la democràcia.

ü  D. Representativa: No podem fer una Llei electoral des del municipi però podem millorar l’accés a la informació, la rendició de comptes i la transparència.

ü  D. Dialògica (participativa): Aquí es troben les formes de participar que més coneixem però ara cal plantejar-les de forma diferent. Dret a la participació. Consultes i Iniciatives. Com es recullen ja actualment a la normativa? Com les podem promoure?. Per què milloren la  qualitat democràtica?

ü  D. Directa. Referèndums. Per què impulsar-los. Potencial, riscos i límits.

Dijous, 5 de febrer de 2015 a les 19h.

 

2.- PARLEM DE DEMOCRÀCIA: TRANSPARÈNCIA I NOVES TECNOLOGIES

A càrrec de Teresa Puig. Experta en polítiques públiques de transparència i participació.

ü  A què ens referim quan parlem de transparència en relació al govern obert?

ü  Informació pública, accés a la informació i publicitat activa. Què suposa a nivell local? Quins requeriments són obligatoris per Llei per un municipi com Arenys? Quins són els límits?

ü  Com poden les noves tecnologies contribuir a la millora de la qualitat democràtica especialment a l’àmbit local? Escolta activa.

ü  Portals de transparència, xarxes socials, aplicacions mòbils. Exemples. Mancances, punts forts. Com s’ha de publicar la informació?

 

Dijous, 19 de febrer de 2015 a les 19h

Participació ciutadana
Regidoria de Participació Ciutadana CC. Calisay. Riera Pare Fita, 31, 937 959 777