Civisme i Convivència
agenda
Posem en marxa els 'Espais de Conversa sobre convivència ciutadana'

espais de conversaL’Ajuntament d’Arenys de Mar, amb el suport del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, inicia aquesta setmana els Espais de Conversa sobre convivència ciutadana, per tal d’obrir espais de debat i reflexió ciutadana al voltant de les transformacions urbanes, socials i culturals que viu la nostra vila, i poder pensar en clau de futur. La cooperativa d’innovació social urbana Raons Públiques s’encarrega de dissenyar aquests espais.

Els Espais de Conversa estant pensats per tal que siguin espais dinàmics, provocadors i significatius, de manera que s’activi el debat públic sobre els polítiques públiques al voltant de qüestions com la convivència, l’apropiació dels espais públics i el bé comú.

Vivim en una societat complexa que presenta fenòmens multicausals, davant dels quals es fa necessari el diàleg entre maneres de pensar molt diferents. Ens cal desenvolupar mirades inèdites, creatives i obertes, per tal de poder repensar els espais comuns.

El filòsof francès Jean-Claude Milner ens planteja que hi ha dues maneres de pensar els fenòmens. Una manera és pensar-los com a problemes que requereixen solucions. L’altre és pensar-los com a preguntes que demanen respostes, respostes construïdes de manera col·lectiva, assumint que aquest procés és ple de tensions i conflictes, donat que és un procés obert i dinàmic.

Des d’aquesta perspectiva s’han dissenyat quatre Espais de Conversa, amb formats molt diferents per tal que hi puguin participar persones molt diverses. L’antropòleg Manuel Delgado obrirà el cicle amb una xerrada dins l’Aula d’Extensió Universitària, el proper dimarts 10 d’abril, a les 6 de la tarda, al Centre Cultural Calisay.

En paral·lel, es realitzarà un taller de cocreació amb joves per tal de crear una instal·lació artística el dia de Sant Jordi, que generi debat públic sobre la seva vivència dels espais públics. També està previst realitzar un taller familiar per a que petits i grans puguin pensar al voltant dels espais de joc a la vila, i finalment, el 16 de maig, l’escriptora Brigitte Vasallo realitzarà un seminari amb els responsables polítics i caps d’àrea de l’Ajuntament.

Radio Arenys realitzarà diversos programes especials al voltant de les transformacions de la nostra vila, per tal d’obrir el debat més enllà d’aquests espais, i realitzarà un curt documental del procés, recollint la veu de les persones que hi hagin participat.

La Regidoria de Civisme

Si us voleu posar en contacte amb la Regidoria accediu al correu electrònic: civisme@arenysdemar.cat

 

Llibret de Civisme
PDF
Llibret de Civisme el 15 de abril de 2015

Ordenança de Civisme d'Arenys de Mar
PDF
Ordenança de Civisme d'Arenys de Mar el 11 de març de 2014

Participació ciutadana
Regidoria de Participació Ciutadana CC. Calisay. Riera Pare Fita, 31, 937 959 777