NOTÍCIA
agenda
Els usos del nou tram cobert de la Riera i la destinació de 200 mil euros, en mans de la ciutadania
Imprimir
Qualificació dels usuaris: / 0
DolentBo 
El pròxim 8 de juny arrenca una important campanya per fer partícips a tots els arenyencs en la presa de decisions de qüestions que afecten la vila: es posen en marxa dos processos participatius per decidir com voleu urbanitzar el nou tram cobert de la Riera i a què destinar fins a 200 mil euros del pressupost municipal del 2017. En tots dos casos, podeu fer les vostres propostes fins al 7 de juliol. Us ho detallem a continuació:
  • Pressupost Participatiu 2017

A Arenys de Mar vam iniciar la iniciativa Pressupost Participatiu l'any 2008. Des de llavors l'hem convocat fins a 7 vegades i ha servit perquè vosaltres, la ciutadania, decidíssiu què calia millorar, ja fos amb inversions en la via pública o amb despesa en formació i/o atenció als col·lectius més necessitats. En tot aquest temps ja hem invertit 621 mil euros en allò que heu votat i volem que ens continueu fent saber quines són les vostres prioritats per a Arenys de Mar.

Pots escollir en quines accions invertir fins a 200 mil euros del pressupost municipal de l'any vinent. En una primera fase, la ciutadania pot fer les propostes que voldria que es portessin a terme perquè, posteriorment, els tècnics municipals determinin aquelles que realment es poden portar a votació atenent participacióals criteris d'interès públic, viabilitat tècnica, que siguin competència de l'Ajuntament i que el seu cost no sobrepassi el pressupost destinat.

En aquesta primera fase de propostes hi pot participar tothom sense límit d'edat i independentment d'on es visqui. A la fase de votació, hi pot participar la població empadronada a Arenys de Mar amb més de 16 anys.

Com hi pots participar?
- Dipositant la butlleta que hem enviat a la vostra llar en alguna de les urnes que trobareu en comerços i equipaments municipals (vegeu aquí el mapa de les urnes disponibles).
- Omplint el formulari que trobareu aquí.
- Participant a les meses a peu de carrer que trobareu tots els divendres tarda i dissabte matí al C.C. Calisay i plaça de l'Església, a més dels diumenges 12 de juny i 3 de juliol.

 

  • Procés Participatiu per a la urbanització del nou tram cobert de la Riera

Enguany encetem, d'altra banda, un nou procés participatiu per definir com ha de ser el nou tram cobert de la Riera. Si ets d'aquelles persones que els agrada passar el temps de forma activa i jugar a l'aire lliure, o si ets més de relaxar-te en un entorn tranquil, volem saber com t'imagines aquest espai, i quina mena d'activitats creus que s'hi haurien de fer.

Per això et convidem a participar i fer-nos arribar les teves aportacions. Totes les propostes recollides s'agruparan i es classificaran, i s'utilitzaran per fer les bases del concurs d'idees amb què s'escollirà l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte d'urbanització.

La urbanització es farà en diverses fases, que es concretaran segons les característiques del projecte guanyador.

Per tal de donar més eines a la ciutadania, organitzem una sèrie de tallers debat, que tindran lloc els dissabtes 11 i 18 de juny, a les 11 del matí, al C.C. Calisay. Unes sessions que s'estructuraran segons temàtica de la següent manera:

- 11 juny: mobilitat, usos i activitats
- 18 juny: vegetació, arbrat i mobiliari

Pots dipositar la butlleta que us hem fet arribar a casa en alguna de les urnes repartides pels espais municipals i comerços, o amb aquest formulari web, així com acostant-vos a les meses que instal·larem a peu de carrer.

Teniu temps de participar fins al 7 de juliol, però uns dies abans -el 2 de juliol a la tarda-, farem una festa de cloenda al nou espai de la Riera amb jocs, inflables i molt més. Si desitgeu més informació sobre aquest procés participatiu, podeu clicar la imatge que teniu a continuació.  


riera

 
< Anterior   Següent >
Participació ciutadana
Regidoria de Participació Ciutadana CC. Calisay. Riera Pare Fita, 31, 937 959 777