NOTÍCIA
agenda
El govern vol donar un nou impuls a la Participació Ciutadana
Imprimir
Qualificació dels usuaris: / 0
DolentBo 

Un dels principals compromisos del govern d'Arenys de Mar és promoure la participació ciutadana i fer que la ciutadania se senti partícip de les millores que es fan a la vila. En aquest sentit, aquest dimecres es va celebrar una reunió de treball de la Comissió de seguiment de Participació Ciutadana en què, a banda de presentar a la nova regidora d'aquest àmbit, es van abordar una sèrie de punts que volen esdevenir un punt d'inflexió en l'impuls de la participació ciutadana a Arenys de Mar.

És per això que l'ajuntament es proposa com a objectius acostar la ciutadania a la presa de decisions ampliant la tipologia de propostes de caire vinculant, ampliar la permeabilitat de l’Ajuntament a les opinions i propostes dels veïns i veïnes, fomentar l’interès de la ciutadania en els afers públics, i augmentar els mecanismes per garantir l’abast de la participació ciutadana de tots els col·lectius, sectors i zones d’Arenys de Mar.

En la trobada també es va posar sobre la taula els mètodes de treball de la Comissió amb l'objectiu de potenciar la seva funció i convertir-lo en un organisme plenament efectiu, alhora que es va valorar la darrera edició del Pressupost Participatiu, analitzant el procés i els resultats obtinguts.

Tanmateix, es va donar compte de l'estat de les actuacions que es van realitzar durant l'any 2015, com a resultat dels processos participatius del 2014 i del 2015, i es va fer una sèrie de propostes de millora de cara a l'edició d'enguany i que es posarà en marxa el pròxim 8 de juny amb l'obertura de la fase de formulació de propostes per part de la ciutadania. Aquesta fase s'allargarà fins al 8 de juliol i, a partir de llavors, començarà la fase classificació i validació de les propostes, mentre que les votacions vinculants tindran lloc durant el mes d'octubre. Com en els anys anteriors, la ciutadania podrà escollir en què destinar un total de 200 mil euros del pressupost municipal del 2017 (25 mil euros de despesa en serveis i 175 mil euros en inversions).

La trobada de la Comissió de seguiment de Participació Ciutadana va servir, a més, per informar d'algunes de les novetats d'enguany, com ara el procés participatiu per definir els usos del nou tram cobert de la Riera, que també es posarà en marxa el pròxim mes de juny.

 
< Anterior   Següent >
Participació ciutadana
Regidoria de Participació Ciutadana CC. Calisay. Riera Pare Fita, 31, 937 959 777