NOTÍCIA
agenda
El Banc del Temps d'Arenys, referència a la comarca
Imprimir
Qualificació dels usuaris: / 0
DolentBo 
Dijous al vespre el Banc del Temps d'Arenys de Mar va presentar al Centre de Joventut de Cabrera de Mar l'experiència d'aquests gairebé dos anys de vida de la iniciativa a la nostra vila, amb l'objectiu que Cabrera de Mar pugui donar embranzida al seu propi projecte.

banc del temps a cabrera2La regidora Susanna Mir va explicar els inicis del nostre Banc del Temps, impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana en l´anterior mandat, amb l´objectiu de fer un acompanyament amb el seu funcionament i amb la premissa que esdevingués com a una associació sense ànim de lucre.

L´actual govern ha vist amb bons ulls aquest projecte i està continuant aquesta funció d´acompanyament de l´Ajuntament, des de l´àrea d´Atenció a les Persones, per tramitar el Banc del Temps com a associació l´any vinent. Mir va ressaltar la importància de la visió del temps com a una inversió en els intercanvis dels serveis i activitats que es donen entre les persones per cobrir certes necessitats de tipus social i de la vida diària. Un fet que augmenta el valor humà de la nostra societat.

La dinamitzadora del Banc del Temps d'Arenys de Mar, Vivana Pérez, i la tècnica d´Àrea d´Atenció a les Persones, Laura Espinasa, van explicar les bases de funcionament i com es pot participar, a més de les principals anècdotes del Banc del Temps. Es va destacar l´augment en els últims mesos del nombre de membres que en formen part, passant de la trentena de l´any passat als gairebé cinquanta d´aquest any. A més, també ha augmentat el nombre dels oferiments i les demandes entre els usuaris i usuàries, així com de membres. Aquest fet que es deriva de l´esforç organitzatiu no només la Secretaria del Banc del Temps que ho dinamitza, sinó de la implicació de tots els membres del Banc del Temps, tant en les trobades mensuals com en l´organització d´activitats grupals (converses d´anglès, de català, Ioga, Coaching, excursions, etc.), en la participació en actes de presentació del Banc del Temps en altres poblacions, el mercat d´intercanvi de roba, etc.

En aquest sentit, també és important destacar la implicació d´altres departaments de l´Ajuntament, com el de Serveis Socials amb la derivació d'usuaris i usuàries al Banc del Temps en el marc de les actuacions comunitàries amb el suport del Departament Benestar Social i Família de la Generalitat.

 
< Anterior   Següent >
Participació ciutadana
Regidoria de Participació Ciutadana CC. Calisay. Riera Pare Fita, 31, 937 959 777